Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Udruga Maslačak održala radionicu „Unapređenje svijesti o važnosti volontiranja“

20220319-121723

U okviru EU projekta “Budimo ruka podrške” Udruga „Maslačak“ Križevci organizirala je radionicu “Unapređenje svijesti o važnosti volontiranja”, 19. ožujka 2022. Radionica je organizirana u prostoru izletišta Kiđemet u Narti, nedaleko Bjelovara pošto je i Udruga OSIT Bjelovar partner na ovom projektu.

Radionicu su vodile Jelena Kamenko Mayer i Mirna Šostarko iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva iz Osijeka.

Tema radionice je bila unaprijediti svijest o važnosti volontiranja, a govorilo se o dobrobiti i vrijednosti volontiranja, o motivaciji za volontiranje te volontiranju u praksi. Sudionici radionice imali su i praktični dio te izradili svoje viđenje volontera te primjer volonterske akcije.

Na radionici je sudjelovalo 30 volontera s  područja Križevaca, Bjelovara i Đurđevca. Po završetku radionice svi polaznici su dobili potvrde o sudjelovanju te nova znanja o volontiranju, a neki i volju za aktivnijim volontiranjem.

Ovaj projekt je uz nositelja projekta Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Maslačak“ Križevci, okupio i partnere iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ koje također skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama, s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama. Suradnik na projektu je Centar za mlade Križevci.

Trajanje projekta je 12 mjeseci te će se kroz to vrijeme osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažiti predstavnike OCD-a i volontere za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Udruga „Maslačak“ Križevci

 

Na vrh