Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tvrtka Radnik obilježila 70 godina djelovanja

img 5567

U nazočnosti brojnih cijenjenih gostiju, uzvanika i zaposlenika, tvrtka Radnik d.d. jučer, 28. prosinca obilježila je 70 godina djelovanja.
Tvrtka je osnovana 1948. godine pod nazivom KOTGRAPOD, kroz godine je nekoliko puta mijenjala naziv, a 1959. godine dobiva današnje ime.
O bogatoj povijesti tvrtke govorio je na početku svečanosti predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec: „Danas Radnik ima 70 godina i malo je poduzeća u građevinskoj struci koja se mogu pohvaliti takvom tradicijom. Križevci od srednjeg vijeka imaju tradiciju graditeljstva i nije Radnik slučajno nastao u Križevcima 1948. godine koji je taj naziv dobilo 1959. godine.“
Osvrnuo se i na djelovanje tvrtke Radnik d.d. od 1970. godine u Njemačkoj gdje trenutno imaju 100 zaposlenih na 7 gradilišta.
Osim povijesti, predsjednik Uprave govorio je i o planovima Radnika za dalje: „Već dugo nam stoji ovaj hotel, moramo napraviti i Upravnu zgradu i to ćemo u sljedeće tri godine postići. Investirat ćemo i u Svetom Ivanu Žabnu. Imat ćemo poslovne objekte i objekte za prihvat ljudi. Razvijat ćemo i poslovanje u Njemačkoj i puno tehnologije uvozimo iz te zemlje. Vidim dobru budućnost Radniku, imao dobar inženjerski kadar i imamo sigurnost za zaposlenike i njihove obitelji, a i dalje ćemo pomagati široj zajednici.“


Čestitku predsjedniku Uprave tvrtke Radnik d.d. i svim zaposlenicima na obilježavanju 70 godina uspješnog rada uputio je gradonačelnik Mario Rajn: „Grad Križevci – kraljevski grad na početku 21. stoljeća obilježen je jasnim zalaganjem tvrtke Radnik. Ime Radnik možete vidjeti u nazivima brojnih sportskih klubova, na plakatima društvenih i kulturnih događanja. Izražavam zahvalnost u ime građana Križevaca na toj podršci.“
Kroz godine, tvrtka Radnik d.d. surađivala je s brojnim tvrtkama i institucijama pa su tako čestitke na proslavi 70-te obljetnice i puno uspjeha u radu i dalje poželjeli mnogi. Predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske Jasenka Vukšić istaknula je kako se razgovara o većim plaćama i boljim pravima radnika u graditeljstvu, dok je direktorica Hrvatske udruge poslodavaca, sektor graditeljstva Mirela Gudelj naglasila kako je predsjednik ove Udruge upravo gospodin Habijanec i kako ulaže značajne napore da bi radnicima bilo bolje. Obratio se i predsjednik Samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel koji je naglasio kako je ovo velika stvar za Križevce, imati tvrtku koja je proslavila 70 godina uspješnog rada, kao i bivši veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj prof. dr. Zoran Jašić koji se prisjetio početaka rada tvrtke Radnik d.d. u Njemačkoj. Lijepe riječi uputio je i predsjednik Uprave Croatia osiguranja Damir Vanđelić koji je pohvalio suradnju s tvrtkom Radnik d.d. kao i predsjednik Uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić koji se osvrnuo na početak rada tvrtke Radnik d.d. u Malom Lošinju te kako oni suradnjom zaista rade na povezivanju plave i zelene Hrvatske. Predsjednik Uprave Podravske banke Julio Kuruc čestitao je obljetnicu u ime Hrvatske gospodarske komore i predsjednika Luke Barilovića te kazao da se premalo govori i čuje o gospodarstvu. Članica Uprave tvrtke Podravka d.d. i predstavnica Hrvatske gospodarske komore Koprivnica Ljiljana Šapina predala je predsjedniku Uprave tvrtke Radnik Mirku Habijancu priznanje za izuzetne uspjehe u gospodarstvu.
Čestitkama se obratio i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić pohvalivši rad tvrtke Radnik i predsjednika Uprave i dodavši da se na ovakvim osnovama bazira budućnost.
Brojni su tijekom godina radili u ovoj križevačkoj tvrtki, a među njima je bio i župan Darko Koren koji se prisjetio svojih početaka u tvrtki Radnik i istaknuo ponos što je jedna ovakva tvrtka upravo u Križevcima i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Svečanosti su još nazočili saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenikom, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, brojni načelnici, predstavnici gradova i brojni zaposlenici. Na kraju svečanosti zaposlenicima su dodijeljene jubilarne novčane nagrade, a u glazbenom programu sve okupljene zabavljao je Tamburaški sastav Gazde.

Na vrh