Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Programom „Baci koš, čuvaj prirodu“ završio Dječji tjedan u Križevcima

U organizaciji Košarkaškog kluba „Radnik“ Križevci i Komunalnog poduzeća d.o.o. danas je na košarkaškom igralištu kod Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga održan program „Baci koš, čuvaj prirodu“.
Sudjelovala su brojna djeca koja su pokazala zavidno znanje u razvrstavanju otpada i brizi o okolišu kroz razne aktivnosti s elementima košarke. Edukativnu radionicu vodile su voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša Dijana Mijač Dretar i stručna suradnica u gospodarenju otpadom Nikolina Stipić te treneri Bojan Hrandek i Saša Šikić dok je umjetnik Ivan Ivanović održao crtačku radionicu na temu zaštite okoliša. Pored djece, podršku programu dali su i brojni posjetitelji među kojima je bio i gradonačelnik Mario Rajn.
Ovim programom završilo je obilježavanje još jednog Dječjeg tjedna u Križevcima. Velik broj djece okupio se i ove godine na trgu, djeca su sudjelovala u radijskoj emisiji na Prigorskom radiju dok su roditelji imali priliku prisustvovati edukativnim predavanjima u dječjim vrtićima pedijatrice Zdenke Škorić Kovačić o čuvanju zdravlja djece. U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci održana su dva igrokaza za djecu u izvedbi dramske skupine Kolibrići, na Dječjem odjelu organizirana je dječja čajanka „Štatutko u vinogradu“ dok su polaznicima Dječje igraonice čitali volonteri Centra za mlade, a imali su priliku sudjelovati u zanimljivoj edukativnoj radionici „Reciklirajmo zajedno“ koju su vodile djelatnice Komunalnog poduzeća d.o.o.
I ove godine u suradnji Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima i Televizije Križevci održana je besplatna projekcija animiranog filma „Nestašna zubić vila“ u Kinu Križevci.
S obzirom da je tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna bila vještine i s obzirom na iznimna postignuća križevačke djece na državnim i međunarodnim natjecanjima, gradonačelnik Mario Rajn održao je prijem za sve sudionike državnih i međunarodnih natjecanja na kojem se okupilo preko 300 djece.
I ove godine održana su sportska natjecanja „Najbolji tim u gradu“ i utrka beba u puzanju koja je okupila rekordan broj sudionika. Za bebe je bila organizirana i besplatna radionica pod nazivom „Čarolija osjeta“ u Razvojnom prozorčiću.
U organizaciji Udruge K.V.A.R.K. održan je još jedan HOOP dan koji je završio velikom cirkuskom predstavom za djecu u Velikoj dvorani Hrvatskog doma koja je ponovno oduševila brojne posjetitelje.
Cijeli tjedan križevački dječji vrtići unutar svojih skupina provodili su prigodne programe i na taj način obilježili Dječji tjedan. U obilježavanje se uključila i Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci koja je provela projekt „Zaboravljene dječje igre“, održana je i lutkarsko-dramska radionica prema igrokazima Jadranke Čunčić Bandov, a nastavnica Sandra Vurnek je s Klubom mladih tehničara provela humanitarnu akciju za štićenike Doma za djecu sv. Marko Križevčanin.
Dječji tjedan održan je u sklopu programa „Grad Križevci-prijatelj djece“, a u organizaciji Dječjeg tjedna sudjelovao je Koordinacijski odbor akcije u suradnji s ustanovama i udrugama s područja grada Križevaca, dr.med.spec. pedijatrije Zdenkom Škorić Kovačić te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

 

Izvor fotografija: Grad Križevci i Televizija Križevci

Na vrh