Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvorena izložba Više nije (uvijek) manje

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci danas je otvorena izložba pod nazivom „Više nije (uvijek) manje“ autora Marijana Špoljara.
Izložba je realizirana u suradnji Gradskog muzeja Križevci i Galerije S iz Koprivnice koja je jedan od najvećih hrvatskih izdavača suvremene grafike.
Okupljene posjetitelje, među kojima je bio i gradonačelnik Mario Rajn, uvodno je pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi te pohvalila suradnju muzeja i Galerije S.
Suradnju je pohvalio i sam autor izložbe Marijan Špoljar te tom prilikom posjetiteljima pobliže predstavio rad Galerije S koja djeluje već više od 30 godina. Predstavio je i samu izložbu naglasivši kako je predstavljena zbirka radova više od sedamdeset suvremenih autora i to kroz četiri cjeline pri čemu je prvi dio čine grafike geometrijskog i konstruktivističkog karaktera, drugi dio je posvećen doajenu Ivanu Kožariću, treći jakim autorima koji pripadaju samom vrhu hrvatske suvremene moderne umjetnosti dok je četvrti dio posvećen domaćim autorima. „Posebnu pažnju posvećuju onima koji su unutar naše županije pa i autorima iz Križevaca i Tei Hatadi i Živkoviću i još nekim nadolazećim mladim snagama, a koliko znam imate ih,“ naglasio je autor te zahvalio svima na dolasku.

Realizacija izložbe sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

Na vrh