Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Na pet križevačkih javnih ustanova postavljene solarne elektrane

U sklopu projekta One Sun Connecting North and South u Križevcima su na krovove pet javnih ustanova postavljene solarne elektrane.
Elektrane su postavljene na krov Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Dječjeg vrtića Križevci, Osnovne škole „Vladimir Nazor“, sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca i nove sportske dvorane kod Osnovne škole Ljudevita Modeca.
Vrijednost projekta je 245.599,84 eura od čega je 208.759,86 eura sufinancirano iz programa Energija i klimatske promjene u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma, a ostatak iz Proračuna Grada Križevaca.
Ovo je nastavak aktivnosti Grada Križevaca u smjeru energetski neovisnog grada do 2030. godine. Sa postavljanjem solarnih elektrana nastavljamo i u 2024. godini kada ćemo na ulazu u grad postaviti veliku fotonaponsku elektranu u koju ćemo uključiti građane,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.
Zahvaljujući solarnim elektranama javne ustanove ostvarit će uštede u potrošnji električne energije, imat će manju cijenu energenata, a smanjit će se i emisija CO2.

Na vrh