Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Na konferenciji „Connective Cities“ predstavljena iskustva Križevaca po pitanju energetske tranzicije

Na konferenciji pod nazivom „Connective Cities“ koja je održana u Sarajevu predstavljena su iskustva Križevaca po pitanju energetske tranzicije.
Na poziv organizatora, gradonačelnik Mario Rajn govorio je o dosadašnjim dostignućima, izazovima i problemima na putu te daljnjim planovima kako bi Križevci do 2030. godine postali energetski neovisan grad. U panel raspravi na temu poduzimanja akcije na lokalnom nivou, a u kojem su pored gradonačelnika Rajna sudjelovali i specijalist Hamdija Mujezin, direktor razvoja projekata u AEER-u Piotr Comarov i Faruk Cerić iz SERDA-e, ponovno je istaknuto kako su Križevci predvodnik energetske tranzicije i primjer dobre prakse.
Ova konferencija bila je prilika da se razmjene brojna iskustva, podjele primjeri dobre prakse, projektne ideje i da se pruži podrška sudionicima u provedbi njihovih projekata. Kao jedan od primjera dobre prakse predstavljena je energetska zajednica u Križevcima o kojoj je govorila savjetnica za energetsku učinkovitost, zaštitu okoliša i prostorno uređenje Ivana Dubravec. Primjer Križevaca poslužit će drugim gradovima i općinama iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Gruzije u razvoju projekata ulaganja u obnovljive izvore energije, energetsku obnovu i slično.

sarajevo

Na vrh