Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Krenula edukacija nastavnika za provedbu nastave građanskog odgoja i obrazovanja

S obzirom da će se s početkom nove školske godine uvesti nastava građanskog odgoja i obrazovanja u više razrede križevačkih osnovnih škola, ovih je dana krenula potrebna edukacija nastavnika.
Edukaciju su organizirali Grad Križevci i Grad Vrbovec u suradnji s GOOD Inicijativom, a u svrhu dobivanja potrebnih kompetencija za provođenje ove izvannastavne aktivnosti.
Podsjetimo, Grad Križevci je krajem 2022. godine sklopio Sporazum o suradnji s Gradom Rijekom na provedbi Građanskog odgoja i obrazovanja u križevačkim osnovnim školama. Naime, Grad Rijeka je prvi grad u Hrvatskoj koji od školske godine 2016/2017. uspješno svojim učenicima omogućuje građansko obrazovanje. Sukladno ovom Sporazumom, Gradu Križevcima ustupljeni su svi potrebni nastavni materijali kako bi se u školama kroz građansko obrazovanje promicalo nenasilje, tolerancija i solidarnost, te kod učenika razvijale ljudske vrijednosti koje se temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti, poštivanju ljudskih prava i na razumijevanju života u građanskom društvu. Implementacija građanskog odgoja odvija se u sklopu projekta Europe Goes Local.

 

Na vrh