Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Klub liječenih alkoholičara Križevci obilježio pola stoljeća djelovanja

U subotu, 29. lipnja 2024. godine Klub liječenih alkoholičara Križevci održao je svoju 50. Jubilarnu godišnju skupštinu.
U Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, Skupština je počela slavljenički kulturno-umjetničkim program. Pozdravnim riječima Skupštinu je otvorio predsjednik Kluba Nikola Gašparić koji je ujedno govorio o 50 godina djelovanja KLA Križevci, kao i događanjima od samog osnivanja do danas. Predsjednik se zahvalio svim dosadašnjim predsjednicima kao i stručnim suradnicima kluba te rekao kako danas Klub ima 29 članova koji se sastaju jednom tjedno da bi izmjenjivali iskustva i dali podršku novim članovima. Uz sastanke, članovi sudjeluju i u različitim sportsko-zabavnim te edukativnim događanjima, a iskustva izmjenjuju i sa drugim Klubovima.

Okupljenima se obratila i stručna djelatnica Kluba Dolores Novak koja je, uz podršku obitelji i zajednice, istaknula i  važnost stručne podrške, prepoznavanja i usmjeravanja osoba koje imaju problema sa ovisnošću te pozvala liječnike obiteljske medicine na snažniju suradnju u tom smjeru.

U sklopu obilježavanja ovog značajnog jubileja, članovima su podijeljena i priznanja za apstinenciju od alkohola, ali i pušenja.

Među ostalim gostima, Skupštini je nazočio i gradonačelnik Mario Rajn koji je obraćajući se prisutnima rekao kako prije svega, mora iskazati zahvalnost svima koji su u ovih 50 godina doprinijeli radu Kluba liječenih alkoholičara i nesebično pomogli nebrojenim pojedincima, u konačnici i njihovim obiteljima, da pronađu put oporavka i boljeg života.
Čestitajući na ovoj značajnoj obljetnici, gradonačelnik je rekao kako je rad Kluba od izuzetne važnosti ne samo za sadašnje članove u održavanju njihove apstinencije, već su njihova svjedočanstva, uz podršku obitelji, i poruka onima koji možda također imaju problema sa ovisnošću, no to još nisu osvijestili da znaju da postoji mjesto na koje se mogu javiti i dobiti podršku.
U ime Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara čestitke je uputio dopredsjednik Alen Dedi, u ime Koprivničko-križevačke županije pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, dok je Đurđica Trbus govorila u ime Crvenog križa pod čijim je pokroviteljstvom Klub i započeo sa svojim radom.

Na vrh