Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik održao radni sastanak s novoizabranom dekanicom VGUK

img-6691

Gradonačelnik Mario Rajn održao je danas u Gradskoj upravi radni sastanak s novoizabranom dekanicom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marcelom Andreatom-Koren.
Nova dekanica na dužnost je stupila početkom mjeseca listopada pa joj je ovom prilikom gradonačelnik uputio čestitke i poželio uspješan rad.
Jedna od tema radnog sastanka bila je unapređenje suradnje između Grada Križevaca i Visokog gospodarskog učilišta za što su i gradonačelnik i dekanica istaknuli kako je svakako važno nastaviti dobru i dvosmjernu komunikaciju.
Između ostalog, razgovaralo se i o projektima u kojima trenutno sudjeluje VGUK s naglaskom na projekt EQUI EDU koji se temelji na dugoj tradiciji konjogojstva i konjičkog sporta u Hrvatskoj i Mađarskoj. Kroz projekt će biti razvijeni obrazovni sadržaji za studente i odrasle polaznike u području konjogojstva i konjičkog spora, a izradit će se i projektna dokumentacija za izgradnju jahališta, zatvorene hale, štale za konje i popratnih prostorija čime će se stvoriti preduvjeti za uspostavu regionalnog centra za konjogojstvo i konjički sport u Križevcima, a što je, kako je napomenuo gradonačelnik, od velikog interesa za grad.
S obzirom da je Visoko gospodarsko učilište u Križevcima jedna od najstarijih poljoprivrednih ustanova u Hrvatskoj, dekanica i gradonačelnik složili su se kako je u nadolazećem razdoblju potrebno raditi na popularizaciji ove ustanove među mladima kako bi iz godine u godinu rastao broj upisanih studenata, a samim time se nastavila ova dugogodišnja tradicija obrazovanja u području poljoprivrede.
Na kraju radnog sastanka dekanica je uručila gradonačelniku kišobran s logom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, a gradonačelnik je dekanici poklonio izvorni križevački suvenir Križevačku čunčanu čipku.

Na vrh