Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gornjogradsko, dobrotvorno i kulturno društvo Lipa održalo godišnju skupštinu

1648448686678

Gornjogradsko, dobrotvorno i kulturno društvo Lipa u nedjelju, 27. ožujka, održalo je godišnju, ujedno i izbornu, skupštinu. Skupštinu je otvorila predsjednica Branka Gold te podnijela članovima društva godišnje izvješće o radu u prošloj godini. Društvo Lipa broji ukupno 81 člana, od čega 49 podupirajućih članova te 32 redovna člana. Od mnogobrojnih događanja koja društvo Lipa tradicionalno organizira, u prošloj je godini održana virtualna izložba pisanica, dan otvorenih vrata povodom blagdana sv. Marka Križevčanina, virtualna Tikvijada Magde Lugomer Heručine, prigodan program za polnoćku, te je društvo sudjelovalo na manifestacijama Proljetna kreativa, Pozdrav jeseni i Božićnom sajmu. Za ovu godinu, uz navedene prošlogodišnje aktivnosti, u planu je održati i izložbu domaćih i europskih pisanica, Đurđevo pod gorjanskom lipom, pjesničku večer povodom Majčinog dana, obilježavanje Međunarodnog dana kulture baštine, Martinje pri Lipi, program povodom obilježavanja sv. Nikole i polnoćke te sudjelovati na manifestacijama Križevci u cvijeću, Pozdrav jeseni te Božićnom sajmu.
U radnom dijelu skupštine, financijsko izvješće za 2021. godinu podnijela je blagajnica Ana Bencek, a jednoglasno su usvojeni plan rada te financijski plan za 2022. godinu. S dužnosti su razriješene dosadašnja predsjednica Branka Gold, tajnica Božica Nemet te blagajnica Ana Bencek. Za novu predsjednicu izabrana je Danijela Švagelj, za tajnicu Tajana Martinčić te za blagajnika Boris Bošnjak. Izabran je i novi Upravni odbor kojeg čine Branka Gold, Snježana Zelenović, Željka Kržek Novosel, Martin Martinčić, Martina Hartman i Ivka Kajganić.
Ispred Grada Križevaca, skupštini je sudjelovao Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam koji je uputio čestitke dosadašnjem vodstvu na trudu i radu na promicanju tradicije gornjogradske kulture te se ujedno pridružio čestitkama novoizabranom vodstvu društva Lipa.

Na vrh