Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ekipa mladih Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga uspješna na Državnom natjecanju Hrvatskog Crvenog križa

Na 23. Državnom natjecanju mladih iz prve pomoći koje je održano od 10. do 12. svibnja u Našicama sudjelovala je ekipa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.
Ekipa koju je vodila i uvježbavala njihova mentorica, profesorica Jelkica Štironja natjecala se u kategoriji mladih, a u ekipi su bili:
– Tena Vurnek
– Adela Balić
– Marta Koprić
– Laura Vukelja
– Nikola Horvat
– Karla Harča

Ekipa se plasirala na Državno natjecanje pobjedom na gradskom/općinskom natjecanju koje je održano u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec te pobjedom na međužupanijskom natjecanju koje je održano u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci.

23. Državno natjecanje mladih započelo je svečanim mimohodom kroz grad domaćin- Našice uz koji je domaćin bila i Osnovna škola Dore Pejačević. Natjecalo se 126 mladih koji su bili raspoređeni u ukupno 21 ekipu u kategorijama pomladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole).

Natjecanju je prethodilo predstavljanje gradova iz kojih ekipe dolaze kako bi se svi kandidati međusobno upoznali i stekli nova poznanstva i prijateljstva, što je i jedan od ciljeva natjecanja.
Ekipa GDCK Križevci svoj grad je predstavila Križevačkom čunčanom čipkom te križevačkom Hedona čokoladom. Lijepo uređen izložbeni prostor privukao je poglede mnogih sudionika, a primljene su i pohvale za uređenje i izlaganje.

Samo natjecanje održano je u subotu 11. svibnja. Ekipe su testirane u teoretskom dijelu vezanom uz Pokret Crvenog križa i praktičnom dijelu vezanom uz prvu pomoć. Od prve razine natjecanja sve do Državnog natjecanja ukupno je sudjelovalo 234 ekipe mladih, a deset ih se plasiralo na Državno natjecanje. Naša ekipa osvojila je odlično sedmo mjesto.

Zahvalu i motivaciju mladima za daljnji rad izrekao je i dr. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa koji je istaknuo kako su oni pravo bogatstvo jer posjeduju znanja i vještine kojima mogu spasiti život, a to je jedno od najvažnijih poslanja njihovog volonterskog rada.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci iznimno je ponosno na ovaj rezultat te čestita cijeloj ekipi, kao i mentorici na ovom lijepom rezultatu uz zahvale za sav trud i vrijeme koji su uložili u pripreme za ovo natjecanje.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci:
Đurđica Trbus

Na vrh