Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predavanje: Zašto svemir?

future-hub-foto

Događaj je završio

Udruga P.O.I.N.T. i Astronomska udruga Perzeidi organiziraju novo znanstveno-popularno predavanje za javnost u četvrtak 26. svibnja u 19 sati u Maloj (podrumskoj) dvorani Hrvatskoga doma u sklopu projekta Future Hub Križevci.
Na predavanju pod nazivom “Zašto Svemir?” dr. rer. nat. Andrej Dundović će pričom prošetati kroz povijest istraživanja svemira, od prvih civilizacija preko antike pa sve do renesanse i modernih spoznaja, a pokušat će dati odgovor na pitanje zašto je čovjek neprestano fasciniran svemirom.
“Od pretpovijesti čovjek proučava zvjezdano nebo, a već su prve civilizacije razvile impresivna znanja o astronomiji te uspostavile kompleksne kozmološke sustave. Kako se naše shvaćanje svemira mijenjalo kroz epohe i može li se čovjekova usmjerenost proučavanju svemira postaviti kao pokazatelj dosega neke civilizacije? Kao epilog predavanja, prodiskutirat ćemo važnost i svrhu buduće križevačke zvjezdarnice i Kozmološkog centra“, najavio je Dundović. Ulazak na predavanje je slobodan.
Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Na vrh