Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dođite na sajam “Križevci u cvijeću”

Na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu od 21. do 23. travnja održat će se sajam cvijeća „Križevci u cvijeću“. Riječ je o sajmu cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, strojeva, alata i opreme za hortikulturu, a na kojem će se također moći razgledati radovi izlagača domaćih radinosti i križevačkih kreativaca.
Program počinje u petak, 21. travnja povorkom u kojoj će sudjelovati djeca iz križevačkih dječjih vrtića s cvjetnim motivima predvođeni Križevačkom djevojačkom stražom od Gradske uprave pa do paviljona na Strossmayerovom trgu. Nakon povorke i pozdravnih riječi, uslijedit će prigodni kulturno-zabavni dječji program na temu cvijeća.
Drugi dan sajma započet će nastupom učenika područnih škola kod paviljona u 9,30 sati koji će pjesmama i recitacijama obogatiti program. U organizaciji Komunalnog poduzeća d.o.o. održat će se 1. Okolišna olimpijada „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca“ s početkom u 10,00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici. Ova Okolišna olimpijada nastavak je svih aktivnosti koje provodi Komunalno poduzeće u cilju povećanja stope odvojeno prikupljenog otpada, ali i energetske učinkovitosti. U sklopu Olimpijade održat će se revijalna igra predstavnika Fonda za zaštitu okoliša, Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o. u kojoj će djelatnici pokazati kako pravilno odložiti otpad i tako biti primjer drugima.
U 11,00 sati kreće akcija čišćenja šume između Majurca i Velikog Potočeca (https://goo.gl/maps/K61bTDTKbUrZP5NdA) u organizaciji Križevačkog laboratorija inovacija za klimu te uz podršku Večernjeg lista, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o.. Okupljanje sudionika je u 10,00 sati kod DVD-a Majurec odakle će svi sudionici zajedno krenuti na lokaciju čišćenja. Mole se svi zainteresirani da svoj dolazak prijave na broj mobitela 0992420242 ili na e-mail adresu sanela.mikulcic@zadruga-klik.hr.
Drugi dan sajma završit će glazbenim programom „Za rođendan tebi voljeni grade“ s početkom u 18,00 sati na Strossmayerovom trgu u organizaciji Križevačke djevojačke straže, Udruge Prigorsko srce i Dječjeg vrtića „Zraka sunca“.
Nadalje, u organizaciji Destinacijske agencije Križevci održat će se besplatne vođene ture gradom „Ulicama Križevaca“ koje će početi na Strossmayerovom trgu u subotu i u nedjelju s početkom u 11,00 sati. Svi zainteresirani za vođene ture mogu se prijaviti pozivom na broj 099 4891 434 i to najkasnije do 21. travnja, 12,00 sati.

Posljednji dan manifestacije, u nedjelju, s početkom u 9,00 sati održat će se XVIII. natjecanje u kuhanju fiša na Strossmayerovom trgu u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“. Isti dan od 10,00 do 16,00 sati kod paviljona na Strossmayerovom trgu u organizaciji profesorice Sandre Vurnek iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci bit će postavljene izložbe „Gradske građevine u očima šestaša“ i „Bicikli su zakon“.
Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da dođu u centar grada na još jedno izdanje sajma cvijeća „Križevci u cvijeću“ i pogledaju bogatu ponudu izlagača po sajamskim cijenama te uživaju u prigodnom programu.

Na vrh