Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Magdinom vrtu održana akcija sadnje

259141967-613727499677588-302114413114690524-n

Na inicijativu korisnika Magdinog vrta danas je održana akcija sadnje kojoj su potporu pružili Grad Križevci i Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci.
Okupljene korisnike, članove Odreda izviđača „Kalnik“, predstavnike udruga Zasadi stablo, ne budi panj, Zeleno Prigorje, Čisteći medvjedići, Alumni VGUK te ostale građane koji su se priključili ovoj inicijativi pozdravio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.
Kroz akciju je posađeno 60-tak raznih biljki poput lipe, duda, ukrasnog i začinskog bilja, crnogorice te razne voćke. Vodilo se računa da su vrste usklađene, ne samo sa životinjskim svijetom koji tu obitava i radi formiranja vjetrozida, već i da slijede tradiciju s obzirom da vrtovi nose ime po Magdi Lugomer Herucini koja je bila travarica. Isto tako vodilo se računa da se posade biljke koje su nekada ili još uvijek sada obitavaju na ovim prostorima.
Ovu akciju su kroz razne donacije i sudjelovanje u sadnji podržali Poljocentar d.o.o. & Rasadnik Milić, AnArt Design, KTC d.d., udruge Zeleno Prigorje, Zasadi stablo, ne budi panj i Alumni VGUK, KLIK, Restoran Calypso, Interijeri Matosović, Mišel Doskočil te brojni drugi donatori sadnica.
Magdin vrt je kolokvijalni naziv za Križevačke gradske vrtove koji su ove godine na inicijativu građana prošireni na 6000 metara kvadratnih. Ovi vrtovi pružaju mogućnost građanima da uzgajaju voće, povrće i druge proizvode za vlastite potrebe i to skoro pa u samom centru grada.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast