Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana 4. CrisCon konferencija

img-3206

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održana je četvrta CrisCon konferencija. Glavne teme ovogodišnje konferencije bile su kako motivirati učenike, na koji način učiti i poučavati te kako u tome mogu pomoći informacijske i komunikacijske tehnologije.
Sudionike konferencije pozdravila je direktorica konferencije Anamaria Koprić iz Križevačkog poduzetničkog centra, a dio organizacijskog tima bili su i direktorica KPC-a Jelena Velić i suradnik Luka Nemčić.
Hvala vam što ste se odazvali da budete sudionicima i predavačima na ovoj hvale vrijednoj konferenciji čije ime kaže da spaja znanost i tehnologiju te na najbolji način potvrđuje misiju KPC-a i RCTP-a. Nadamo se da će civilni i javni te poslovni sektor mnogo toga naučiti o svemu što se može čuti na konferencijama ovog tipa“, istaknuo je prilikom otvorenja konferencije u ime gradonačelnika Marija Rajna Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam.
Ove godine devetero predavača govorilo je na konferenciji, a uvodno predavanje “O motivaciji učenika na primjeru prirodoslovnih, matematičkih i tehničkih područja” održao je dr. nat. rer. Andrej Dundović, voditelj EU projekata Future Hub Križevci i SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” u udruzi P.O.I.N.T. Dundović je doktorirao teorijsku fiziku na Sveučilištu u Hamburgu, usavršavao se na Znanstvenom institutu Gran Sasso u L’Aquili, a trenutno, kroz navedena dva EU projekta, vodi inicijativu za uspostavu Kozmološkog centra – novog znanstveno-obrazovnog centra sa sjedištem u Križevcima kojem je cilj istraživanje, obrazovanje i popularizacija znanosti sa središnjom temom Svemira. Potpomognutu komunikaciju i asistivnu tehnologiju sudionicima konferencije približile su logopedinja Nataša Mustić i edukator-rehabilitator pedagog senzorne integracije Sunčica Prugović-Ivšak iz križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Profesor informatike Milan Đurić iz križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga govorio je o metodama kako povezati nastavu informatike s drugim predmeta, a profesor fizike Tomica Turković iz križevačke Osnovne škole “Vladimir Nazor” na vrlo je slikovit i interaktivan način obradio temu “Kako učimo?”. U drugom dijelu konferencije održan je niz stručnih predavanja: Saša Gojković, Srednja škola “Ivan Seljanec”, Križevci – “Primjena robota u svijetu u 2020/21. godini”; Zoran Kovač, SŠ “Ivan Seljanec”, Križevci – “Excel kao pomoć pri vrednovanju i analizi pisane provjere”; Saša Petrinić, OŠ “Vladimir Nazor”, Križevci – “Chatboot u alatu Power Virtual Agents”; Natalija Radotović–Maksić, OŠ “Vladimir Nazor”, Križevci – “Digitalni Escape room u nastavi”.
CrisCon je konferencija organizirana od 2017. godine za informatičku zajednicu, učitelje i profesore s ciljem dijeljenja znanja i povezanosti informatičke i obrazovne zajednice u Hrvatskoj te promoviranja Križevaca kao sredine koja potiče razmjenu znanja, izvrsnost i razvoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT).

 

Izvor fotografija: Televizija Križevci

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast