Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan radni sastanak oko izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge od Križevaca do Koprivnice

Gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević održali su danas sastanak s predstavnicima turske tvrtke Cengiz i predstavnicima HŽ Infrastrukture oko projekta rekonstrukcije i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica.
Fokus sastanka bio je na radovima koji će se odvijati na području Križevaca u sklopu ovog projekta vrijednog 3,01 milijarde kuna.
Kako su izvijestili predstavnici tvrtke Cengiz, uz gradnju drugog željezničkog kolosijeka te obnavljanje elektrifikacije i signalizacije, gradit će se dva nadvožnjaka i tri vijadukta na području Križevaca
Riječ je o nadvožnjaku Križevci kod mjesta Đurđic i nadvožnjaku Vuk kod mjesta Lemeš Križevački koji je najveći i najzahtjevniji nadvožnjak u sklopu cijelog projekta. Nadalje, vijadukti će se graditi u Kloštru Vojakovačkom, Carevdaru i na području Donjare od kojih je najzahtjevniji onaj u Carevdaru.
Radovi će krenuti već početkom sljedećeg mjeseca, a nakon provedbe ovog projekta povećat će se kapacitet pruge te omogućiti brže prometovanje.
Gradonačelnik Rajn je predstavnicima tvrtke Cengiz poželio dobrodošlicu u Križevce i istaknuo zadovoljstvo ovim projektom kojim će Križevci dobiti još bolju prometnu povezanost. Naglasio je da su vrata Gradske uprave otvorena ukoliko će trebati kakvu pomoć te dodao kako je bitno unaprijed komunicirati pojedine segmente radova kako bi građani bili na vrijeme obaviješteni.

Na vrh