Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježavanje Dana branitelja Domovinskog rata grada Križevaca i 32. obljetnice oslobođenja vojnih objekata

Odbor za branitelje Grada Križevaca održao je danas sjednicu Odbora na kojoj je utvrđen program obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata grada Križevaca i 32. obljetnice oslobođenja vojarne u Križevcima i skladišta naoružanja Široko Brezje.
Predsjednik Odbora za branitelje Božo Lazar izvijestio je kako će program započeti 16. rujna cjelodnevnim obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja, zapadnoslavonskog bojišta dok će se tradicionalno u 18,00 sati položiti vijenci i zapaliti svijeće na Spomen obilježju žrtvama Domovinskog rata kod šumarije u znak sjećanja na poginule branitelje Miljenka Klobučara i Marija Jembreka. Samo obilježavanje Dana branitelja Domovinskog rata grada Križevaca i 32. obljetnice oslobođenja vojnih objekata, 17. rujna, počet će u 10,00 sati svetom misom zahvalnicom za poginule branitelje Domovinskog rata u crkvi sv. Ane. Poslije svete mise slijedi formiranje kolone i zajednički odlazak do spomen obilježja „Ponos braniteljima – u znaku križa“ u Ulici Franje Tuđmana gdje će se održati prigodni govori, polaganje vijenaca i paljenje svijeća.
I ovim putem upućujemo poziv svim obiteljima poginulih branitelja, braniteljima i ostalim sudionicima oslobođenja vojnih objekata da se priključe ovogodišnjem obilježavanju Dana križevačkih branitelja i 32. obljetnici oslobođenja vojarne i skladišta naoružanja.

Na vrh