Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kroz pet dana radionica mladi raspravljali o potrebama mladih u Križevcima

4s6a6049

Od 09. do 15. siječnja u Klubu kulture održano je 5 radionica za mlade s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za prepoznavanje problema i potreba mladih te definiranja prijedloga ciljeva, mjera i aktivnosti koje će biti temelj za izradu Gradskog programa za mlade Grada Križevaca.

Radionice su organizirane u obliku fokusnih grupa, uz facilitiranje predstavnika partnerskih organizacija: Centra za mlade Križevci i Psihološkog centra Kauch, nastavno na rezultate provedenog Upitnika o potrebama mladih na području Grada Križevaca. Kroz dvije dvodnevne i jednodnevnu radionicu te metodom world caffea, 71 mlada osoba je uz stručno vodstvo psihologinje Marine Trbus imala priliku identificirati probleme i potrebe mladih u Križevcima, ali i predstaviti svoje prijedloge koji će se razmatrati prilikom izrade novog Gradskog programa za mlade. Mlade su u njihovoj proaktivnosti podržali gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji su  na radionicama pozdravili mlade i zahvalili im sto su odvojili svoje vrijeme kako bi dali svoj doprinos izradi novog Gradskog programa za mlade. Grad Križevci osluškuje probleme i potrebe mladih te će u skladu s navedenim biti izrađen i novi Gradski program za mlade Grada Križevaca. O potrebama i prijedlozima mladih raspravljali su i članovi Radne skupine za izradu Gradskog programa za mlade, nastavno na iskazane prijedloge mladih s radionica.

Radionice su dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Grad po mjeri mladih – Gradski program za mlade Grada Križevaca“ financiranog sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program u iznosu od 22.000,00 eura. Nositelj projekta je Grad Križevci, a projekt se provodi uz partnersku podršku Centra za mlade Križevci i Savjeta mladih Grada Križevaca. Cilj projekta je donošenje novog Gradskog programa za mlade Grada Križevaca, strateškog dokumenta koji objedinjuje i razrađuje ciljeve i mjere kojima Grad Križevci želi odgovoriti na potrebe i probleme mladih na lokalnoj razini te općenito poboljšati kvalitetu života mladih.

 

Na vrh