IN MEMORIAM: Prva godišnjica smrti Antuna Bednaića – Tine

Polaganjem vijenca na gradskom groblju u Križevcima vodstvo NK Radnik-Križevci prisjetilo se legendarnog križevačkog trenera Antuna Bednaića – Tine, koji je preminuo 5. kolovoza 2017. godine nakon duge i teške bolesti. Vijenac su položili dopredsjednik Vitomir Mijić, tajnik Dejan Pernjak i trener u Školi nogometa i trener prve momčadi Mihael Miklečić.
Ostavština Tine Bednaića i dalje je iznimno prisutna u klubu, jer i današnje brojne generacije, koje igraju u našem klubu, ali i u okolnim mjestima, svoje su nogometno znanje stekli upravo kod Tine. Danas, gotovo da i nema nogometaša u Križevcima, a koji nije bio bar jedan dan pod trenerskom palicom Tine Bednaića, koji je cijeli svoj život posvetio odgoju mladih nogometaša. Mnogima je bio i drugi otac, tako da je imao i jednu posebnu osobinu, nije samo stvarao nogometaše, stvarao je i ljude, koji ga se i danas, godinu dana nakon njegove prerane smrti, rado sjete.
Velika nepravda ispravljena je na proljeće ove godine, kada mu je posthumno dodijeljena Nagrada za životno djelo Grada Križevaca. Iako Tina nije s nama fizički, duhom je još uvijek živ u nogometnom klubu kojemu je posvetio svoj radni i životni vijek.
Neka mu je vječna slava i hvala. Počivao u miru Božjem.

 

Tajništvo NK “Radnik-Križevci”

Na vrh