Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

HPD “Kalnik” osvojio srebrnu plaketu na Državnom natjecanju

IMG 20181007 170155

Iako je srebrnu plaketu dijelio s još nekolicinom zborova, mješoviti zbor Hrvatskoga pjevačkog društva “Kalnik” zadržao je prošlogodišnji uspjeh osvojivši ponovno srebrnu nagradu na 51. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju koji se 6. i 7. listopada održao pod pokroviteljstvom Istarske županije i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH, a u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture.

Zbor je pod ravnanjem maestra Ozrena Bogdanovića izveo skladbe Ola Gjeile “Ubi caritas”, Emila Cossetta “Potok”, crnačke duhovne (obr. I. Kuljerić) “Joshua fought the battle of Jericho”, a u revijalnom programu grupe Opća opasnost (obr. O. Bogdanović) “Jednom kad noć”, a u konkurenciji osamnaest zborova koji su zadovoljili uvjete na županijskim razinama.

Pratnja zboru u revijalnom programu bili su na akustičnim gitarama Zdravko Muretić Mrkva, Luka Baričević, a na cajonu Lovro Baričević. Prosudbena komisija koja je ocjenjivala najbolje zborove Hrvatske bila je u sastavu Dario Maleš, predsjednik i članovi Ivan Josip Skender i Luka Vukšić.

 

Ozren Bogdanović

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast