Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradsko vijeće usvojilo odluke potrebne za potpisivanje Ugovora vezanog uz Aglomeraciju Križevci

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojene su sve odluke potrebne za potpisivanje Ugovora vezanog uz Aglomeraciju Križevci. Osigurana su sredstava u proračunu Grada Križevci i ispunjeni svi uvjeti od strane Grada nakon što je prošli tjedan u Grad stigla Odluka o financiranju.
Na Dnevnom redu ove elektroničke sjednice našle su se sljedeće točke:
1. Donošenje programa o izmjenama programa građenja komunalne infrastrukture na području Grada Križevaca za 2020. godinu
2. Donošenje programa o izmjeni programa u gospodarstvu za 2020. godinu
3. Donošenje I. izmjena i dopuna proračuna Grada Križevaca za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu
4. Donošenje zaključka o prihvaćanju ugovora o partnerstvu na projektu “Razvoj vodnokumanalne infrastrukture aglomeracije Križevci”
5. Donošenje zaključka o prihvaćanju ugovora o sufinanciranju projekta”Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci”
Gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu vjerojatno u povijesti Grada koji je sa svim svojim usponima, padovima i blokadama te deset godina zastoja ipak uspješno doveden do faze potpisa ključnih dokumenata.
Naglasio je i kako je riječ o preuzimanju ozbiljnih obveza za Grad čime se staje iza Vodnih usluga kao potpisnika i vodnog isporučitelja, no dodao je da je ovo prekretnica za održivi razvoj grada, za odgovorno baratanje komunalnim i otpadnim vodama, ne samo za sadašnje stanovnike, već i za generacije koje dolaze.
Predstoji potpisivanje Ugovora između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda i Vodnih usluga Križevci.
Time i formalno započinje realizacija projekta čiji će detalji biti predstavljeni u obliku prezentacije svim vijećnicima i građanima čim to dopuste prilike, odnosno kada se ublaže mjere uvedene zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

Na vrh