Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Građani od danas mogu klizati uz poštivanje epidemioloških mjera

img-3515

Gradonačelnik Mario Rajn otvorio je danas, 4. prosinca sezonu klizanja u Križevcima koja će se ove godine održati uz stroge epidemiološke mjere.
Kako je objasnila glasnogovornica tvrtke Ice Wonderland Jana Radeljak, klizat će se u unaprijed određenim terminima, a istovremeno će na klizalištu moći biti 25 klizača. Osim toga, svi željni klizanja moraju svoje besplatne karte podići unaprijed radi rezervacije termina.
Radno vrijeme klizališta je od 10,00 do 22,00 sata, svaki dan će biti dostupno 12 termina koji će trajati 45 minuta tako da preostalih 15 minuta ostane za preoblačenje i dezinfekciju opreme. Na ulazu će se mjeriti temperatura i voditi evidencijska lista, a provođenje mjera nadgledat će COVID redari.
„Pristupljeno je ovom klizalištu u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i u dogovoru s nacionalnim stožerom. Sigurnost i zdravlja naših građana nam je i dalje na prvom mjestu, ali itekako i božićni ugođaj je iznimno bitan,“ objasnio je gradonačelnik Mario Rajn napomenuvši kako je ove godine klizalište osigurano iz EU projekta „Cross-border wine routes 2“ sufinanciranog od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. te je za sve posjetitelje omogućeno besplatno klizanje.
Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što Križevčani i četvrtu godinu za redom ipak imaju klizalište, imaju adekvatan izgled glavnog gradskog trga, božićni ugođaj i koliko god da je zahtjevna godina puno će značiti našim obiteljima. Valja izaći na svjež zrak, poštivati epidemiološke mjere i vjerujemo da ćemo dočekati zdravu 2021. godinu,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn i proglasio otvorenim klizališnu sezonu u Križevcima.
Osim što je klizalište počelo s radom, danas navečer pali se i božićna rasvjeta u gradu pa građani mogu prošetati Strossmayerovim i Nemčićevim trgom te uživati u božićnoj rasvjeti i dekoracijama.
Pripremljena je i kućica Djeda Božićnjaka gdje oni najmlađi mogu u sandučić staviti svoja pisma Djedu Božićnjaku.
Iako se ove godine Advent u Križevcima neće održati uz prigodne programe i ugostiteljsku ponudu kao prijašnjih godina, pripremljene su priče Djeda Božićnjaka koje će se emitirati online na Facebook stranici Advent u Križevcima, te nagradne igre, a sve novosti oko programa možete pratiti na Facebook stranici Advent u Križevcima.
Otvorenju klizališta prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, a nastupile su profesionalne klizačice Mihaela Rojtinić i Gabrijela Babić te profesionalni hokejaš Josip Vuglač.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast