Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dani Marcela pl. Kiepacha – od 12. do 16. veljače

marcel-kiepach-2024fin-002

U Križevcima će se u znak sjećanja na znamenitog sugrađanina održati peto izdanje manifestacije „Dani Marcela pl. Kiepacha“ i to od 12. do 16. veljače.
Program će započeti na Trgu Antuna Nemčića gdje će građani i ove godine imati prilike pokazati znanje o Kiepachu ili naučiti nešto novo o njegovom životu. U Gradskom muzeju Križevci održat će se likovni natječaj „Marcelova kartolina“ pa će tako posjetitelji nakon obilaska i upoznavanja s obitelji Kiepach i Marcelom pl. Kiepachom imati mogućnost osmisliti razglednicu (kartolinu)koji bi predstavila značaj djelovanja ovog izumitelja za grad Križevce. Prijedlozi posjetitelja ući će u izbor za najbolju „Marcelovu kartolinu“, a pobjednički rad otisnut će se u 100 primjeraka u formi razglednice te će pobjednik osvojiti i mali poklon iznenađenja. U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci dramska družina „Kolibrići“ održat će igrokaz na temu Marcela pl. Kiepacha dok će se u Igraonici održati lego radionica pod nazivom „Izrada brodova“.
Astronomsko društvo Perzeidi će povodom ove manifestacije omogućiti svima zainteresiranima da sa zvjezdarnice promatraju noćno nebo uz stručno vodstvo.
Obilježavanje 130 godina od rođenja Marcela pl. Kiepacha završit će izložbom inovacija pod nazivom „Kiepachonovacija“ i to u petak, 16. veljače. Javni poziv za dostavu prijava za izlaganje i prezentaciju inovacija i proizvoda na ovoj izložbi je još uvijek otvoren pa se stoga pozivaju svi zainteresirani da podnesu prijave. Više detalja oko prijave nalazi se na www.krizevci.hr, a detaljan program ove izložbe objavit će se naknadno.
Organizatori 5. Dana Marcela pl. Kiepacha su Grad Križevci, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Gradski muzej Križevci, Astronomsko društvo Perzeidi, Institut za kozmologiju i filozofiju prirode, Destinacijska agencija Križevci i Razvojni centar i tehnološki park Križevci.

Na vrh