Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik potpisao ugovor o dodjeli 15 milijuna eura za izgradnju nove škole u Potočkoj ulici

Gradonačelnik Mario Rajn je s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnje nove zgrade osnovne škole u Potočkoj ulici vrijedan 15.029.221,71 eura.
Ovim sredstvima izgradit će se škola za 588 učenika koji će biti raspoređeni u 20 razrednih odjela. Ukupna bruto površina nove škole iznosit će 4.627,70 m2, a za potrebe tjelesnog odgoja koristit će se susjedna sportska dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca do koje će učenici dolaziti hodnikom koji će se izgraditi iznad postojećeg parkinga uz dvoranu.
U tijeku je postupak jednostavne nabave za izradu izvedbenog projekta dok nakon toga slijedi pokretanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova te početak same gradnje. Izgradnja nove škole trebala bi biti gotova do početka školske godine 2026./2027., a sukladno dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih, radi racionalizacije sredstava, nova škola bit će u sastavu Osnovne škole Ljudevita Modeca i funkcionirat će kao područna škola.
Ovo je generacijski projekt o kojem se dugo pričalo, a sada smo u mogućnosti i ostvariti ga. Križevci nakon dugo godina idu u izgradnju nove zgrade osnovne škole čime ćemo osigurati uvjete za jednosmjensku nastavu i uvesti nadstandard u obrazovanju. Veseli me što će naša djeca imati znatno bolje uvjete za rad i kvalitetnije obrazovanje,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.
Što se tiče učenika koji će ići u ovu školu, Grad Križevci će u dogovoru s ostalim osnovnim školama pokrenuti izradu nove mreže osnovnih škola i novih upisnih područja.

Na vrh