Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradski tamburaški orkestar osvojio zlato u Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču

Gradski tamburaški orkestar Križevci osvojio je jučer zlato na Svjetskom festivalu orkestara „One future“ koji je održan u najpoznatijoj svjetskoj dvorani klasične glazbe – Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču.
Zlatna dvorana Musikvereina smatra se najljepšom i akustički najpogodnijom dvoranom u svijetu u kojoj je čast nastupati i najvećim glazbenicima, a nastup Gradskog tamburaškog orkestra Križevci prvi je nastup tambure u ovoj dvorani što je povijesni trenutak za tamburaštvo u Križevcima. Naime, ovim nastupom su Križevci i Hrvatska zaokružili priču od početka skupnog muziciranja prije 150 godina koje je krenulo upravo u našem gradu.
Gradski tamburaški orkestar je na Svjetskom festivalu orkestara pod ravnanjem dirigenta Igora Kudeljnjaka izveo djela Rossinija, Kuljerića, Potočnika i Goodmana, a čast da prisustvuju koncertu imali su izaslanik veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Austriji i ministrice kulture i medija Silvio Kuš, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, ali i brojne sugrađanke i sugrađani.
Još jednom upućujemo čestitke Gradskom tamburaškom orkestru Križevci na ovom uspjehu.

 

Izvor fotografija: Facebook Gradskog tamburaškog orkestra Križevci

Na vrh