Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci sudjelovala u manifestaciji Erasmus days

Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci ove subote je u sklopu manifestacije Erasmus days predstavila svoj drugi KA1 projekt S.M.I.L.E. (search, make, imagine, learn, express). Projekt traje dvije godine i provodi se u sklopu programa Erasmus ključne aktivnosti 1 koja podrazumijeva mobilnosti učitelja.
Erasmus days je trodnevna manifestacija koja se istovremeno odvija u cijeloj Europi s ciljem promoviranja Erasmus + programa. Erasmus tim Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci u subotu je održao predstavljanje programa i svog projekta na info pultu na središnjem gradskom trgu gdje ih je posjetio i gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Sandro Novosel. U četvrtak je Dramska grupa, koja je nastala u sklopu projekta, na engleskom jeziku izvela basnu Cvrčak i mrav u Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ . Time su Nazorovci zaokružili sudjelovanje u ovoj manifestaciji.
Učitelji u sklopu ovog projekta pohađaju međunarodne tečajeve u trajanju od pet dana, uče o kreativnim metodama podučavanja i te metode kasnije primjenjuju u radu s učenicima te dijele iskustva s kolegama na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.
Tečajevi koje su završili odvijali su se na Cipru, Italiji, Španjolskoj, Estoniji, Islandu, Nizozemskoj i Engleskoj. „Ovo nam je drugi Erasmus+ projekt koji provodimo. Cilj projekta je primjena kreativnih i suvremenih metoda podučavanja i razvijanje europske dimenzije u procesu učenja i poučavanja. U prvoj fazi učitelji prolaze edukcije, a nakon toga implementiraju naučeno u svom radu s učenicma i dijele svoje znanje s kolegama. U sklopu ovog projekta pokrenuli smo nekoliko novih izvannastavnih aktivnosti: Dramsku grupu na engleskom jeziku, Male programere, Medijsku grupu, Arts and crafts grupu, čak 4 eTwinning projekta, mini projekt Zanimljiva lektira i brojne druge aktivnosti“, kazala nam je koordinatorica projekta Andrea Katanović Babić i pobrojala kolege koji sudjeluju u projektu: “Ravnatelj Igor Brkić završio je tečaj leadershipa u Rimu gdje je sudjelovao u edukaciji s ravnateljima iz drugih europskih zemalja. U projekt su nam uključene i računovotkinje Sanja Štubelj i Gordana Lončarić koje uspješno odrađuju financijski dio. U tim su uključene naše učiteljice razredne nastave Moni Harča i Nina Tenodi i kolegice iz predmetne nastave Ivana Begović, Gordana Novak, Tomica Turković i Selina Golec Petrović.“
Iskustva sudionika Erasmus + programa redom su pozitivna. Učitelji dobivaju priliku sudjelovati u međunarodnim usavršavanjima i dijeliti iskustvo s kolegama iz cijele Europe, a učenici dobivaju raznovrsniju ponudu izvannastavnih aktivnosti, kvalitetniju nastavu i priliku suradnje s vršnjacima iz drugih europskih zemalja. S obzirom na navedene benefite, škola je odlučila uskoro krenuti u pripremu još jednog Erasmus + projekta.

 

Izvor teksta i fotografija: Andrea Katanović Babić

Na vrh