Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Križevcima održano 2. Revijalno natjecanje u oranju Sjeverozapadne Hrvatske

img-9738

Orači iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije okupili su se na drugom Revijalnom natjecanju u oranju Sjeverozapadne Hrvatske koje je održano na parceli Srednje gospodarske škole Križevci.
Uoči samog natjecanja okupljene je pozdravila voditeljica Područne službe za stručno savjetovanje u Ministarstvu poljoprivrede Tatjana Međimurec i poželjela natjecateljima uspješno natjecanje. Posebno je pozdravila i predstavila sve suce 2. Revijalnog natjecanja u oranju Sjeverozapadne Hrvatske koji su predvođeni trenerom hrvatske oračke reprezentacije Sinišom Hrgovićem. Predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije Darko Novotni zahvalio je svim pokroviteljima što su financijski podržali održavanje ovog natjecanja dodavši: „U zadnje vrijeme nižu nam se sami uspjesi pa eto po tome smo i slavni. Mi smo stoga dodatno oformili još i ovo revijalno natjecanje.“
Dobrodošlicu natjecateljima u Križevce uputio je gradonačelnik Mario Rajn te pohvalio domaćine natjecanja, Srednju gospodarsku školu i Visoko gospodarsko učilište kao i organizatora, Udrugu orača koje je pokrenulo ovo natjecanje u vrijeme pandemije koronavirusa. „Kad su svi odustali od organizacije natjecanja, vi ste se bacili u organizaciju revijalnog jer ističete koliko je važno kvalitetno i predano pristupati natjecanju orača, kvaliteti koju iz godine u godinu pokazuje naša županija čiji natjecatelji ostvaruju iznimne rezultate,“ naglasio je tom prilikom gradonačelnik.
Župan Darko Koren proglasio je natjecanje otvorenim posebno istaknuvši kako se ovim natjecanjem pridonosi promociji ovog zanimanja: „Natjecatelji će danas nastupom na ovom revijalnom natjecanju doprinijeti promociji tog jednog hvalevrijednog zanimanja na kojem se bazira cijelo čovječanstvo. Koprivničko-križevačka županija već godinama, od početka rada udruge, svesrdno pomaže njezinom radu i djelovanju. Kupili smo natjecateljske plugove i to je bio jedan od bitnih momenata i razloga za sve te uspjehe koje postižu naši natjecatelji, prije svega Saša Višak.“
Natjecanje je održano u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka, a prikazana je i tehnika oranja u kategoriji Oldtimer. Prvo mjesto u kategoriji ravnjaka osvojio je Darijan Mužic, drugo Jurica Trstenjak, treće Ivan Tušak, a nastupio je još i Kristijan Sučić. Kod Oldtimera prvo mjesto osvojio je Blaž Tomijek dok je drugi bio Ivica Miglez. U kategoriji premetnjaka prvo mjesto osvojio je Bruno Čerjavić, drugo Vilko Kukec, a treće Tomislav Nemec.
Natjecanju su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup, dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren te ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci Toni Svoboda.

Izvor fotografija: Grad Križevci  i Zoran Vrhovec

Na vrh