Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Zatvoreno Križevačko veliko spravišče

IMG 0838

Ponovnim vraćanjem ključa grada gradonačelniku Mariju Rajnu tijekom predstave o križevačkim purgerima i kalničkim šljivarima završilo je Križevačko veliko spravišče.

Gradonačelnik je tom prilikom zahvalio svima koji su pridonijeli održavanju spravišča koje je ove godine održano kroz četiri dana.

Zadnji dan Spravišča obilježen je nogometnim turnirom za postave do 6 i do 14 godina. Turnir je organizirao NK Križevci, a najbolja je bila ekipa Graničara iz Đurđevca u kategoriji do 6 godina te ekipa iz Zeline u kategoriji od 14 godina.

Na Strossmayerovom trgu u jutarnjim je satima 11 lovačkih udruga pripremilo lovački gulaš koji je podijeljen građanima. U sklopu Kufer festivala koji je organizirala Udruga K.V.A.R.K. održan je Sajam vinila, likovna radionica za djecu i mlade, pokazna točka žonglerske skupine Kufer, niske pobude i visoke pete – žonglerski show, akrobatski show-duo na plesnom trapezu te El Cric žonglerski show koji je i ove godine okupio velik broj ljudi. Također, u sklopu istog festivala otvorena je izložba ambijentalnog crteža „Beskrajna priča“ autora Tomislava Buntaka koju je otvorenom proglasio gradonačelnik Mario Rajn. Riječ je o izložbi koja slavi čovjeka i kreaciju, prirodnost i ljepotu, a razgledati se može u prostoru Galerije K2 sve do rujna.

Udruga Potkalnički konjari na prostoru kod Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci održali su tradicionalne Konjičke igre potkalničkog kraja.

U organizaciji portala prigorski.hr u Atriju likovne galerije održana je „Štruklijada“ koju je otvorio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško. Štruklji Romine Brtan iz Prikraja proglašeni su najboljim štrukljima Križevaca, a Romina je ujedno osvojila i 1500 kuna. Drugo mjesto i 1000 kuna pripalo je Mariji Polimac iz Križevaca, a treće mjesto i 500 kuna otišlo je u ruke Branke Cetušić iz Velikog Potočeca. Za održavanje ovogodišnje Štruklijade zaslužni su Grad Križevci i sponzori Podravka te Camellia, trgovina za obrt i cvjećarnica, a nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Mario Rajn na središnjoj pozornici.

U popodnevnim satima održana je manifestacija Spraviščanske pjesme i ples u sklopu koje su nastupile Križevačke mažoretkinje, Zbor Udruge matice umirovljenika Križevci, KUD „Križevci“ sa svojim gostima Fujecske iz Mađarske, Brčansko kolo iz Bosne i Hercegovine, Cirkulane iz Slovenije, KUD Đurmanec iz Đurmanca te Plesna skupina „Sidonija“ iz Gornje Rijeke.

Generalni pokrovitelj Križevačkog velikog spravišča bila je Zagrebačka pivovara, a pokrovitelji Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Atlantic Grupa, Podravka, Instruktažni centar, Komunalno poduzeće Križevci, KTC, Radnik, Sava osiguranje, Vinarija Podolski, Agro-vet, Strojomehanika Škledar i Modni salon Ana.

Predstava je ove godine održana pod redateljskom palicom Marija Kovača, a u njoj su glumili: Ana Marija Vuković, Fabijan Lončar, Ottone Novosel, Ozren Bogdanović, Stjepan Palijan, Sanja Petranović, Stjepan Vrhovec, Barica Tutek, Branimir Benjak, Bruno Keleković, Ratko Matić, Draženko Kapor, Ivica Bermanec, Stjepan Fortuna, Josip Šatrak, Tomislav Hrebak, Lana Čakija, Karla Mrvčić, Suzana Jagoić, Nikolina Lacković, Nikolina Hubina, Martina Šinko i Lorena Bakran.

Na vrh