Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sudjelujte u prvom križevačkom Climathonu

climathon

Ove godine Grad Križevci, Zelena Energetska Zadruga, Križevačka udruga mladih, Zadruga KLIK i udruga P.O.I.N.T. organiziraju prvi Climathon u Križevcima koji će se održati 7. i 13. studenog 2020. u online obliku uz medijsko pokroviteljstvo Križevci.info te sponzorstvo Križevačkog poduzetničkog centra i CARIGRAD j.d.o.o.
Pozivaju se svi mladi, učenici i studenti da sudjeluju u izazovima Climathona i osmisle rješenja jer najbolji tim pobjeđuje!

Climathon je globalni pokret gradova koji klimatske promjene vide kao priliku za povezivanje, okupljanje i suradnju gradova i građana, istraživača, studenata, dizajnera, programera, kreativaca i poduzetnika oko inovacija i kreativnih rješenja kojima se ublažavaju izazovi klimatskih promjena u gradu. Ovaj pokret je dio Climate-KIC alata kojim se teži ostvarenje kružne ekonomije, a što se dodatno razvija kroz inicijativu “Future cities of SEE”, odnosno lokalno pokrenutu inicijativu Križevci2030.
Tema ovogodišnjeg Climathona u Križevcima je „Aktivno građanstvo kroz nove tehnologije“ te će biti podijeljen na dva izazova: „Sudjeluj!Križevci- Consul kao platforma za aktivno građanstvo“ koji je usmjeren na promoviranje uključenja građana u pitanja klimatskih promjena te „Lokalna valuta za kružnu ekonomiju“ koji je usmjeren na razvoj kružne ekonomije u lokalnoj zajednici. (više informacija na linkovima)
Misija Climathona Križevci doprinosi identificiranim zajedničkim ciljevima građana Križevaca: cjeloživotno učenje za održivost, otporno i održivo gospodarstvo i dobrosusjedska zajednica. Također osnažuje brojne komentare sa Sudjeluj! Križevci pri stvaranju vizije za Strategiju razvoja grada Križevaca 2021-2030.
Kako će izgledati Climathon?
Climathon će se sastojati od online predavanja koja će sudionicima pružiti nova znanja te približiti nove tehnologije i alate. Održat će se 7. studenog kad će sudionici dobiti mentore i materijale te početi raditi na svojim idejama, a završava 13. studenog javnim online predstavljanjem rješenja timova oba izazova, od kojih se bira najbolje te je ono zatim i nagrađeno. Sve ostale informacije sudionici će dobiti nakon prijave.
Prijaviti se možete individualno ili se dogovoriti s prijateljima i prijaviti u timu. Tim smije imati najviše 5 sudionika.
Obrazac za prijavu nalazi se OVDJE. Prijave će biti otvorene do 5.11. u ponoć. Za sva pitanja ili poteškoće pri prijavi možete se obratiti na e-mail: ivana.satrak@zez.coop.
Drago mi da je će se Križevci naći na karti od 145 gradova koji su uključeni u globalni pokret Climathon, a čiji je cilj iznjedriti kreativna rješenja i odgovore na klimatske promjene. Križevci su se etablirali kao grad koji uključuje svoje građane u sva važna pitanja, ali i kao grad koji provodi važne projekte i mjere kako bi do 2030. godine postao energetski neovisan grad. Ovim putem pozivam naše mlade, učenike i studente da se uključe u ovaj globalni pokret i budu dio ove važne inicijative“, rekao je u najavi Climathona križevački gradonačelnik Mario Rajn.
Prijavite se na besplatni Climathon Križevci i riješite izazove svoga grada! Čekamo vas!

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast