Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Javni poziv za prijavu kandidata za popisivača Popisa poljoprivrede 2020.

Državni zavod za statistiku provodit će Popis poljoprivrede 2020. od 1. do 30. lipnja na temelju članka 45. Zakona o službenoj statistici i Zakona o Popisu poljoprivrede 2020.  za poslovne subjekte i njihove dijelove koji su definirani područjem A Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo prema NKD-u 2007. te ostale poslovne subjekte i njihove dijelove koji obavljaju poljoprivrednu proizvodnju, a razvrstani su drugdje. Službena prijava za popisivače već je započela na web stranici Državnog zavoda za statistiku, a prijave traju do 24. lipnja 2020. Na web stranici www.dzs.hr će biti objavljen javni poziv i link na prijavu na stranicu www.popispoljoprivrede.hr.

Popis poljoprivrede 2020. opsežno je statističko istraživanje čiji je cilj dobivanje što preciznijih podataka o hrvatskoj poljoprivredi i utvrđivanje važnosti te djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo. U Republici Hrvatskoj provest će se Popis poljoprivrede u razdoblju od 14. rujna do 14. listopada 2020. Službene prijave za popisivače su već počele, a traju do 24. lipnja 2020.  Javni poziv bit će objavljen na web stranici www.dzs.hr (s linkom za prijavu) i na www.popispoljoprivrede.hr.

Osnovna pitanja u upitniku jesu: osnovni podaci o poslovnim subjektima i njihovim dijelovima koji su definirani područjem poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo prema NKD-u 2007., radna snaga na poslovnom subjektima (uključujući sezonsku), korištena poljoprivredna površina (oranice, povrtnjaci, livade, pašnjaci, rasadnici, svježe povrće, jagode, cvijeće i ukrasno bilje, vinogradi, voćnjaci i maslinici) uključujući površine pod ekološkim uzgojem i površine u pripremi za ekološki uzgoj, način korištenja poljoprivrednog zemljišta, navodnjavanje, stočarstvo (uključujući perad i pčele) te ostale životinje, objekti za smještaj životinja, gnojiva (tehnike primjene stajskoga gnoja, objekti za pohranu stajskoga gnoja, površine tretirane stajskim/mineralnim gnojivima), mehanizacija i potrošnja gnojiva. Prikupljanje podataka za poslovne subjekte i njihove dijelove provest će se izvještajnom metodom putem interneta (CAWI – Computer Assisted Web Interview), a iznimno putem tiskanih obrazaca.

Javni poziv zainteresiranim kandidatima dostupan je na slijedećoj poveznici:   Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. godine u svojstvu popisivača (003) Plakat

Na vrh