Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Panel rasprava o obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti

solari

S rastom cijena energenata tijekom 2022. godine i nestabilnosti na tržištu energentima, svakodnevno raste i zabrinutost građana. Stoga porast interesa građana za ulaganja u obnovljive izvore energije te sve više izgrađenih solarnih elektrana u Hrvatskoj ne iznenađuje, a iznimka nisu ni građani grada Križevaca te cijele Koprivničko-križevačke županije. Obzirom na energetsku krizu koja je pogodila čitavu Europu, ovogodišnja tema 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, koji će se održati od 11. do 13. studenog u Sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca, je Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije.
U sklopu sajma održat će se panel rasprava o obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti na kojoj će građani moći saznati sve što ih zanima od stručnjaka iz područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, energetskog siromaštva te mogućnostima korištenja solarnih elektrana u poljoprivredi.
„Pozivamo sve zainteresirane građane da dođu na panel raspravu i saznaju sve što ih zanima o solarnim elektranama, grijanju na električnu energiju i kako dom učiniti energetski učinkovitim, energetskom siromaštvu i korištenju solarnih elektrana u poljoprivredi, a jedan od vlasnika solarne elektrane ispričati će svoje iskustvo s elektranom te uštedama koje je ostvario u proteklih nekoliko mjeseci od kako je elektrana puštena u rad.“ – poručuju organizatori panela.
Panel rasprava održat će se u subotu, 12. studenog u Sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca, Potočka ulica 26, Križevci s početkom u 12:00 sati. Predviđeno trajanje panela je do 90 minuta, a za sudjelovanje na panelu nisu potrebne prijave.

Na vrh