Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježeno 20 godina suradnje s Udrugom Bimbo Chiama Bimbo i 15 godina prijateljstva s Reanom del Rojale

unnamed 10

Povodom obilježavanja 20. godišnjice suradnje Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci s Udrugom Bimbo Chiama Bimbo iz Brescie te 15. godišnjice od kako su Grad Križevci i Reana del Rojale potpisali Povelju o bratimljenju, gradonačelnik Mario Rajn posjetio je spomenutu udrugu i Reanu.
Udruga Bimbo Chiama Bimbo (Dijete zove dijete) je udruga koja organizira boravak za djecu slabijeg imovinskog stanja u Bresci. Tijekom dvotjednog boravka djeca imaju rekreativni program i kulturne aktivnosti, a smještena su kod talijanskih obitelji. Cilj ovog boravka je izgradnja kulture mira, prijateljstva i ljubavi te motiviranje učenika na postizanje boljeg uspjeha u školi i nastavak školovanja. Trenutno je u Bresci 23-oje učenika iz Osnovne škole Ljudevita Modeca i područnih škola koja su gradonačelniku predstavili kako izgleda njihov dan i koliko su zadovoljni. Gradonačelnik je ujedno imao priliku družiti se s obiteljima kod kojih su djeca smještena kao i s predsjednikom ove Udruge.


Posjet Bresci, gradonačelnik Rajn je iskoristio i za susret s gradonačelnikom Brescie Emiliom Del Bonom.
U Reani del Rojale gradonačelnika Rajna dočekao je gradonačelnik Reane Emiliano Canciani sa suradnicima, te počasni građanin Grada Križevaca Diego Mansutti i vlasnik MEP-a u Križevcima Roberto Mansutti. Gradonačelnik Rajn upoznao se s područjem Reane, primjerima dobre prakse, a razgovaralo se i o mogućnostima suradnje na kulturnom i obrazovnom planu.
Nakon posjeta Reani, gradonačelnik je posjetio i Međunarodni skulptorski simpozij koji je organiziralo Kulturno društvo „Il Faro“, a koje se održava pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Hrvatske Trst.
Upravo je Društvo „Il Faro“ darovalo Križevcima spomenik „Majka poginulog junaka“ koji se nalazi u parku pokraj Doma zdravlja.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast