Križevački zborovi upisuju nove članove

Križevački pjevački zborovi – Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik” i Katedralni zbor grkokatoličke katedrale koji djeluju pod vodstvom dirigenta i umjetničkog voditelja Ozrena Bogdanovića pozivaju građane Križevaca i okolice na upis novih članova.

“Prve probe će se održati u petak, 23.8., u srijedu, 28.8. i u petak, 30.8. u 19.30 sati u Maloj (podrumskoj) dvorani Hrvatskoga doma, a pjevači se skupljaju nekoliko minuta prije ispred Glazbene škole, pa je najbolje tada doći i isprobati svoje zborske sposobnosti”, poručuje dirigent Bogdanović i napominje da je moguće raspitati se kod bilo koga od trenutnih članova za sva dodatna pitanja.

“Upis je moguć u toku cijele godine, ali zbog svladavanja novog repertoara i detaljnijeg ponavljanja starog, prijem novih članova najbolje je učiniti početkom nove sezone, a jesenska započinje upravo sada nakon ljetne stanke od mjesec i pol”, te kaže kako je za pjevanje u amaterskim zborovima potreban sluh koji se vježbom nadograđuje i dobra volja i želja za skupnim muziciranjem, druženjem, putovanjima i slično, a ne nužno čitanje nota.

Zborove očekuje državno natjecanje, samostalni i tematski koncerti, sudjelovanje na blagdanskim svečanostima, odlazak na inozemne i tuzemne turneje, kao i zajednička suradnja oba zbora.

1. fotografija – Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik”
2. fotografija – Katedralni pjevački zbor Križevci
3. fotografija – udruženi križevački zborovi

Na vrh