Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Počinje 15. Culture Shock Festival

logo csf

Događaj je završio

Ovog tjedna počinje 15. Culture Shock Festival, koji će se održavati u Križevcima od 14. ožujka do 20. travnja. U tom periodu od 37 dana održat će se ukupno 24 događaja na 8 različitih lokacija u gradu:
– 6 radionica će se održati u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci, Trg sv. Florijana 7

– 2 predstave, od toga:
o 1 kazališna predstava će se održati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, A. G. Matoša 2
o 1 stand up predstava će se održati na katu Caffe bara Bull 23, Drage Grdenića 7

– 2 performansa, od toga:
o 1 plesni performans će se održati u Maloj dvorani Hrvatskog doma, A. G. Matoša 4
o 1 pub kviz performans će se održati na katu Caffe bara Bull 23, Drage Grdenića 7

– 2 likovne izložbe će se održati u auli Gradske knjižnice “Franjo Marković”, Trg sv. Florijana 14

– 3 koncerta mladih glazbenih izvođača i sastava će se održati na katu Caffe bara Bull 23, Drage Grdenića 7

– 2 filmske projekcije će se održati:
o u Kinu Kalnik, Augusta Šenoe 3
o na Gradskom stadionu, Šetalište Dragutina Novaka

– 7 popularnoznanstvenih, književnih i drugih društvenih tribina će se održati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“, Trg sv. Florijana 14

Udruga P.O.I.N.T. Križevci se ovim bogatim programom ponosno predstavlja kao jedini organizator jubilarnog izdanja Culture Shock Festivala, a kao prijatelje festivala za ovu godinu posebno se ističu Gradska knjižnica “Franjo Marković” i Pučko otvoreno učilište Križevci.
Također, zahvala na podršci se upućuje Zavodu za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Iz ovogodišnjeg programa posebno se izdvajaju nagrađivani umjetnički proizvodi – kazališna predstava „Na rubu pameti“ Dragana Despota (nominiran za Večernjakovu ružu ove godine) i dokumentarni film „Srbenka“ Nebojše Slijepčevića, zatim stand up show „Prosti faktori“ Marka Dejanovića i plesna produkcija „Girl like“ Križevčanke Ane Jelušić.

Jubilarni Culture Shock Festival posebnu pažnju poklanja mladim kreativcima i umjetnicima u usponu pa će tako koncerte održati zagrebački sastavi BluVinil, Cubies i Amaterapeuti, samostalnim likovnim izložbama će se predstaviti mladi Križevčani Matija Palčić i Irma Vargić, a svoje će literarne radove predstaviti sve poznatija Književna grupa 90+. Niz uvaženih istraživača i stručnjaka sa zagrebačkog PMF-a, zatim Instituta za antropologiju te Instituta za arheologiju predstavit će uzbudljive rezultate i nova saznanja važnih znanstvenih istraživanja, a vlastita tiskana izdanja predstavit će lokalni publicisti Tomislav Bogdanović i Pero Budija.
Za sve posjetitelje željne praktičnog znanja u ponudi su vikend radionice crtanja stripa, dizajna za nedizajnere, poslovanja na Instagramu, GDPR-a, projektnog planiranja za organizacije civilnog društva te anegdotalne povijesti matematike.

15. Culture Shock Festival financijski podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Križevci.

Čitav program je dostupan na web sjedištu festivala www.c-shock.org, s najavama na festivalskoj Facebook stranici www.facebook.com/kultursok.

Pozivaju se sve Križevčanke i svi Križevčani, kao i gosti grada, da posjećuju programe 15. Culture Shock Festivala, uz slogan „Mladi kulturi, kultura svima!“

#csf2019 #cultureshock #krizevci #mladikulturi #kulturasvima

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast