Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvoren 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

U Križevcima je svečano otvoren 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije koji će trajati do nedjelje, 11. studenog.
Ovogodišnji sajam održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i partnerstvom Bjelovarsko-bilogorske županije, a tema sajma je „EU fondovi za poduzetnike“.
Zahvalu svim organizatorima na organizaciji ovog jubilarnog sajma uputio je župan Darko Koren ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora sajma: „Učinkovito korištenje EU fondova od iznimne je važnosti za razvoj našeg gospodarstva, posebno malog i srednjeg poduzetništva i obrta, te se nadamo kako ćemo svim aktivnostima koje smo pripremili doprinijeti boljoj informiranosti poduzetnika i obrtnika, a time i njihovom boljem poslovanju. Nije slučajno da je tema sajma „EU fondovi“ jer je Grad Križevci, kao najuspješniji, dobio veliko priznanje nadležnog Ministarstva za rezultate koje je postigao u privlačenju EU sredstava.“
Dobrodošlicu okupljenim gostima poželio je gradonačelnik Mario Rajn: „Grad partnerski i s ponosom već 21. godinu surađuje na ovom projektu, koji je prilika da se gospodarski uzdignemo i ostvarimo nove poslovne prilike. Što se tiče budućnosti, moram jasno reći kako samo zajedničkim djelovanje svih dionika možemo zadržati mlade kroz investicije, rast gospodarstva i uključivanje u rad lokalne zajednice. Križevci su žarište kapitalnih investicijskih projekata, posebno prometne i vodnokomunalne infrastrukture, a titula šampiona EU projekata nam je lijep dodatak, ali obveza za iduće godine. Zahvaljujem svima na dosadašnjoj suradnji, nadamo se još većim uspjesima u realizaciji naših planova te vam želim da uživate u programu Sajma i Križevcima.“


U ime Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije obratila se predsjednica Irena Kovačić koja se osvrnula na prilike i potencijale županijskog gospodarstva, dok je član Skupštine HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec govorio o glavnim izazovima hrvatskog gospodarstva i na koje ih načine riješiti te je zahvalio organizatorima i sudionicima ove manifestacije.
Zahvale na pozivu na partnerstvo Sajmu uputio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, dodavši kako mnogo toga povezuje Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju: „Suradnja među našim gospodarstvenicima postoji već duže vrijeme, a ovo je prilika da ju produbimo i ovdje predstavimo naše proizvode i posebnosti. Kada govorimo o EU fondovima, pozdravljamo svaki korak da europska sredstva približimo gospodarstvenicima te vjerujemo kako je pred nama dobro razdoblje za poslovni razvoj, o čemu svjedoče brojni ekonomski pokazatelji. Izlagačima želim nove suradnje, zahvaljujem našim domaćinima i veselim se sudjelovanju u Sajmu.“


Sajam je otvorio državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić koji je uputio pozdrave u ime ministra Darka Horvata te poručio: „Ovaj Sajam daje nam vjeru kako je kroz poduzetništvo i obrtništvo moguće ovu zemlju napraviti boljim mjesto za život, a županije i gradovi u svojim će programima uvijek imati punu podršku Vlade RH. Kada govorimo o poduzetništvu, za sve je osnova infrastruktura, posebno prometna o kojoj smo čuli od župana, a važno je naglasiti i kako je Županija vrlo uspješna u dobivanju potpora za poduzetnike. Nadamo se i daljnjoj zajedničkoj suradnji te pozivamo poduzetnike da iskoriste potencijale koji su im na raspolaganju te da svi zajedno gledamo u budućnost s optimizmom.“
Nakon otvorenja, održan je tradicionalni izbor najstražarice Križevačke djevojačke straže, a ove je godine najboljom proglašena Sara Jelušić, dok su titule prve i druge pratilje pripale Loreni Filipašić i Ema Heruc. Prigodne poklone uručio im je gradonačelnik Rajn, a nakon toga je održan program krštenja mošta po Križevačkim štatutima, u kojemu je s oduševljenjem sudjelovao i župan Bajs.
Svečanosti otvorenja još su prisustvovali saborski zastupnik i izaslanik Predsjednice RH Branko Hrg, saborski zastupnik i izaslanik Predsjednik Hrvatskog sabora Damir Felak, predstojnik Ureda državne uprave u KKŽ Tihomir Kvakarić, zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, potpredsjednici Županijske skupštine Verica Rupčić i Marijan Ružman, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, glavna tajnica HGK Marina Rožić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, načelnik prijateljskog grada Općine Čitluk Marin Radišić s predsjednikom Općinskog vijeća Pregradom Smoljanom i suradnicima, gradonačelnik Grada Zalakarosa Ferenc Novac sa suradnikom, predstavnici brojnih gradova, institucija, tvrtki i gospodarstvenika, gospodarski savjetnici u diplomatskim misijama, predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova te ostali gosti.
Organizator 20. Obrtničkog i gospodarskog sajma je Koprivničko-križevačka županija uz suorganizaciju Grada Križevaca, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Križevci, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije te Turističke zajednice grada Križevaca.
Program Sajma obilježit će Regionalni dani EU fondova u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u sklopu kojih će se danas održati Sajam EU fondova na kojem će se predstaviti poduzetnici koji su unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz fondova EU. U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade. Održat će se i prezentacije obrtničkih zanimanja i programa za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike te brojne radionice, promocija autohtonih jela i pića kroz projekt Okusi Podravinu i Prigorje, revija frizura i modna revija, izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora te izložba malih životinja. Kupnjom ulaznice sudjeluje se i u nagradnoj igri Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci i 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije.

Program Sajma možete vidjeti OVDJE , a cijelu fotogaleriju otvorenja na Facebook stranici Grad Križevci.

Na vrh