>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U svibnju je održano posljednje, 4. kolo Croatian Makers lige –natjecanja iz robotike i programiranja. Liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

CML

 

Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnim školama. Ove godine natjecalo se ukupno 70 ekipa iz škola diljem Hrvatske, a najboljih 35 pozvano je na završno superfinale Croatian Makers lige koje će se održati u Zagrebu 16. lipnja. Učenici OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci pozvani su na superfinale kao ekipa koja je u Koprivničko – križevačkoj županiji osvojila najviše bodova i zauzela prvo mjesto . U 4. kolu, koje je održano u suradnji s INA-om, natjecatelji su imali zadatak programirati svoje robote (cisterne za prijevoz nafte) da što prije i sigurnije prijeđu stazu tj. prevezu gorivo do benzinskih postaja.
Robotika je u OŠ „Vladimir Nazor“ uvedena kao izvannastavna aktivnost prije desetak godina na inicijativu učitelja Tomice Turkovića koji otad kontinuirano postiže odlične rezultate sa svojim učenicima.

Andrea Katanović Babić

Najava događanja

No events found

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh