>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Na prijedlog jedne trećine vijećnika Gradskog vijeća Grada Križevaca danas, 11. svibnja održana je 9. sjednica Gradskog vijeća na temu Državnog arhiva u Križevcima.

IMG 9706

 

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović nakon čega je u ime predlagatelja ovaj zahtjev za sjednicom na temu Državnog arhiva obrazložio vijećnik Branko Hrg.
Gradonačelnik Mario Rajn upoznao je okupljene s hodogramom dosadašnjih aktivnosti oko Državnog arhiva u Križevcima, napomenuvši kako je inicijativa za arhivom pokrenuta još 2001. godine te kako nitko nikada nije rekao da je netko protiv Državnog arhiva u Križevcima već je istaknuto da Državni arhiv ne može biti u zgradi Kina, kako je do sada bilo zamišljeno, s obzirom da će se Kino obnavljati.
„Mi ćemo realizirati Državni arhiv u Križevcima, ali našim tempom i po unaprijed definiranim procedurama“, istaknuo je gradonačelnik.
Sjednici su bili prisutni i privremeni voditelj Državnog arhiva u Križevcima Ivan Peklić, ravnateljica Državnog arhiva u Bjelovaru Martina Krivić Lekić te Ivana Posedi, voditeljica Arhivnog sabirnog centra Koprivnica koji su govorili o značaju jednog državnog arhiva u gradu, ali i o nizu parametara koji jedan državni arhiv mora zadovoljiti u smislu temperature prostorije, postotka vlage, kvalitete zidova i ostalog što samim time iziskuje određene troškove pri uređenju.
Nakon dvosatne rasprave, na prijedlog gradonačelnika jednoglasno je donesena Odluka o nastavku aktivnosti na uređenju prostora za Državni arhiv u Križevcima.

 

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh