>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Vatrogasna zajednica Grada Križevaca održala je 72. redovnu izbornu-izvještajnu godišnju Skupštinu koju je otvorio predsjednik Zajednice Ivan Mužić. Uvodno je pozdravio saborskog zastupnika Branka Hrga, predsjednika Gradskog vijeća Marka Katanovića, zamjenika križevačkog gradonačelnika Marija Martinčevića, gradskog pročelnika Mladena Tenodija, izaslanika predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Gorana Matoničkina, zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana, pročelnika Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Ivana Kramarića, inspektora za vatrogastvo Stjepana Lončara, direktora Vatroprometa Nenada Radojčića, delegaciju iz Slovenije, Vrbovca, Svetog Ivana Žabna, Bjelovara i Koprivnice.

durdic 660x330

Dragutin Hrg pozdravio je sve okupljene ispred DVD-a Đurđic istaknuvši kako tamošnje Društvo slavi devet desetljeća rada. -Društvo je u protekloj godini prema postignutim rezultatima najuspješnije Društvo na području Vatrogasne zajednice Grada Križevaca – istaknuo je Dragutin Hrg.

Na Skupštini u Đurđicu podneseno je izvješće o radu u proteklih godinu dana. Predsjednik Ivan Mužić pojasnio je vatrogasnu strukturu i istaknuo kako je 12 posto stanovništva uključeno u vatrogastvo. Napomenuo je kako su članovi održavali sjednice, opremali dobrovoljna vatrogasna društva opremom, vršili preventivne obilaske, provodili osposobljavanja, organizirali vatrogasna natjecanja i brojne druge aktivnosti.

Na Skupštini je zapovjednik Ivan Matosvić podnio program rada za ovu godinu pa je tako u planu Vatrogasne zajednice održavati vježbe, redovne godišnje skupštine dobrovoljno vatrogasnih društava, pomagati dobrovoljno vatrogasnim društvima u obilježavanju jubilarnih obljetnica te im stalno pružati stručnu pomoć, provoditi preventivne mjere radi zaštite od požara, provoditi nadzor spaljivanja, organizirati seminare, tečajeve i ostalo. Sva izvješća, uključujući i izvješće Nadzornog odbora i financijsko izvješće usvojena su jednoglasno.

Pohvale Vatrogasnoj zajednici Grada Križevaca kao i želje za daljnji uspješni rad poželjeli su direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić, inspektor za vatrogastvo Stjepan Lončar, predstavnici Vatrogasnih zajednica Vrbovec, Koprivnica, Bjelovar, Sveti Ivan Žabno, Gasilske Zveze Žalec, zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović, predsjednik vatrogasne zajednice Goran Matoničkin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević i saborski zastupnik Branko Hrg.

Zapovjednik Zvonimir Habijan rekao je kako 132 DVD-ova djeluje na području Koprivničko-križevačke županije i osvrnuo se dislokacije koje su imali vatrogasci protekle godine na Jadranu i na najvažnije aktivnosti u protekloj godini.

Predsjednik Goran Matoničkin izrazio je nadu kako vjeruje da će novi Zakon o vatrogastvu biti korektan i pozvao Branka Hrga da kaže u kojoj fazi je priprema zakona.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović izrazio je zadovoljstvo organiziranošću vatrogasaca, voljom i trudom kojom vatrogasci doprinose svojem mjestu i Gradu. -Pozivam vas da zajedno stvorimo atmosferu i krenemo prema zajedničkom cilju i da ravnomjerno razvijamo Križevce – istaknuo je Katanović.

Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević uputio je zahvalu Vatrogasnoj zajednici Grada Križevaca i u ime gradonačelnika Marija Rajna na izvrsnoj suradnji napomenuvši  kako će Grad i dalje pomagati vatrogascima. -Poruke koje šaljemo ne smiju završvati u domovima, već moraju završiti na višim razinama gdje se doonose odluke. Najvatrogasniji smo grad u Hrvatskoj i sukladno tome trebamo zauzeti stav – rekao je Martinčević i dodao kako je Grad osigurao više sredstava za vatrogastvo u ovoj godini. Na kraju obraćanja zamjenik gradonačelnika čestitao je DVD-u Đurđic na 90. rođendanu.

Saborski zastupnik Branko Hrg istaknuo je kako očekuje pomoć od vatrogasaca prilikom davanja prijedloga o novom Zakonu o vatrogastvu. -Često o vatrogastvu govorim u Saboru. Kad se donose zakoni “sudaraju” se profesionalno i dobrovoljno vatrogastvo. To mora biti jedno tijelo i zajednička priča, kao što je to u Križevcima. Postoji problem juga i sjevera. Oni nas ne razumiju, jer nemaju takav sustav kakav je ovdje u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vatrogasci se trebaju organizirati i peticijama i potpisima trebaju tražiti ono što žele. Vjerujem da ćemo kategorizirati društva i da iako nemaju dovoljno opreme i liječničke preglede ostanu kroz vatrogastvo čuvati život na selu – istaknuo je Hrg.

Izvor: Prigorski.hr

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh