>

Gradonačelnika Marija Rajna danas su posjetili mali glumci iz kazališne družine Kolibrići Gradske knjižnice „Franjo Marković“ u pratnji svoje voditeljice Sanje Marković i ravnateljice knjižnice Marjane Janeš-Žulj.

IMG 6616

Ova družina  organizirala se prošle godine nakon nekoliko ljetnih radionica i želje da se organiziraju kao stalna skupina, objasnila je voditeljica Sanja Marković dodavši kako je prva predstava koju su Kolibrići izveli bila „Ronja - razbojnička kći“ napravljena prema istoimenom romanu Astrid Lindgren, a na Adventu u Križevcima izveli su predstavu „Djed božićnjak mora na dijetu“. Riječ je zapravo o skupini učenika većinom osnovnoškolske dobi koji vole glumiti i koji se sastaju jednom tjedno na probama.

Veliku podršku njihovom radu daje Gradska knjižnica, a ravnateljica Marjana Janeš-Žulj ujedno je posebno pohvalila trud i rad malih glumaca i njihove voditeljice. Ujedno je istaknula kako za vrijeme zimskih praznika knjižnica svakog utorka i četvrtka provodi likovno kreativne radionice, a osim toga, ove godine će imati dvije važne obljetnice - 180 godina Ilirske čitaonice i 40 godina dječje igraonice.


Gradonačelnik im je zahvalio na dolasku, ali i na njihovom doprinosu programu Adventa u Križevcima: „Drago mi je da ste se ovako organizirali i upravo ste vi i vaš rad zalog za budućnost.“ Razgovarali su i o planovima Kolibrića u ovoj godini, provođenju zimskih praznika, uređenju dječjih igrališta kao i o njihovom mišljenju o ovogodišnjem Adventu u Križevcima.
U posjetu gradonačelniku bili su sljedeći glumci: Ozana Zagorec, Adela Balić, Ana Kopilović, Tea Sekelj, Dora Marin, Dado Škledar, Filip Sekelj, Hrvoje Jembrek, Dorian Posavec i David Lučki.

 

Najava događanja

20Sij
20.01.2018. 10:00 - 12:00
Obilježavanje Dana mimoza
20Sij
20.01.2018. 13:00 - 14:00
Vincekovo u Greberancu
23Sij
23.01.2018. 19:00 - 20:00
Otvorenje izložbe Katice Augustinović

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Advent kamera

Panoramska kamera

Nazad na vrh