>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 9. prosinca 2017. godine, Udruga Glas mladih Križevci i Volonterski centar Link organizirali su edukaciju i predavanja za pripadnike Gimnazijskog volonterskog kluba kako bi dodatno naglasili važnost volontiranja kao hvalevrijednog doprinosa svojoj zajednici. Aktivnosti su se održavale u prostorijama Turističkog informativnog centra u Križevcima, a dodatni doprinos dali su i sami građani Križevaca koji su donirali namirnice za Socijalnu samoposlugu sv. Marko Križevčanin.

DSC 0156

Dvadesetak križevačkih srednjoškolaca imalo je priliku čuti o volonterskih iskustvima Mylene Pelade, inače Francuskinje, koja je svoje volontersko iskustvo stekla volontirajući na Malti u sklopu EVS-e, odnosno Europske volonterske službe te je tako mladima iz Gimnazijskog volonterskog kluba približila koncept volontiranja u inozemstvu. Svoje iskustvo podijelio je i Sandro Matus koji je okupljenima pričao o programu Erasmus +.
Kako ne bi sve ostalo samo na teoriji, Martina Matejaš Jurković održala je edukaciju za volontere koji će držati besplatne instrukcije za osnovnoškolce.
„Izrazito mi je drago što se iz godine u godinu povećava interes za volontiranjem. Ove godine
samo u Gimnazijskom volonterskom klubu imamo stotinjak novih volontera“, istaknuo je
Željko Jurković, predsjednik udruge Glas mladih Križevci te dodao, „uz sve redovne aktivnosti koje provodi volonterski centar Link, od početka sljedeće godine aktivnije ćemo raditi na međunarodnom volontiranju. Pozivamo sve ljude koji se žele uključiti u volonterske aktivnosti da dođu u volonterski centar Link ili da nam se jave mailom ili porukom na društvenim mrežama.“

Udruga Glas mladih Križevci

Najava događanja

No events found

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh