>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Maloj vijećnici danas je održana 4. sjednica Kolegija gradonačelnika na kojoj je razmatrana 21 točka dnevnog reda.

IMG 5764


Razmatrana su Izvješća dječjih vrtića o ostvarenju Programa rada u pedagoškoj 2016./2017. godini kao i Izvješća o izvršenju programa rada osnovnih škola kojima je Grad osnivač u školskoj godini 2016./2017. koje je predstavio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi naglasivši kako su navedene ustanove ostvarile svoje programe u skladu s planovima.
Jedna od najvažnijih točaka bilo je razmatranje prijedloga Proračuna Grada Križevaca za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu koju je obrazložio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec naglasivši kako planirani prihodi iznose 67.205.720,00 dok planirani rashodi iznose 65.005.720,00 kuna. Na ovu točku se osvrnuo i gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši kako je u proračunu za 2018. godinu uključen projekt proširenja odlagališta otpada Ivančino brdo s obzirom da je zaključeno kako je to puno jeftinije nego odlaganje otpada na Piškornicu. Također, gradonačelnik je dodao kako će se sljedeće godine rekonstruirati komunalna infrastruktura na raskrižju Smičiklasove i Supilove koje će se ujedno i semaforizirati: „Želimo umanjiti rizike na područjima gdje je škola. Ove se godine semaforizira i raskrižje Koprivničke, Gundulićeve i Ul. bana Josipa Jelačića.“ Naglasio je kako će se isprojektirati i rekonstrukcija Ulice Stjepana Radića i njen produžetak na Ulicu Marcela Kiepacha, a povećana je i stavka za mjesne odbore na 750.000,00 kuna.

IMG 5767
Razmatrani su i programi rada i financijski planovi za sljedeću godinu dječjih vrtića, osnovnih škola, ustanova u kulturi, Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca, Vatrogasne zajednice Križevci, Zajednice športskih udruga Križevci, Zajednice tehničke kulture Križevci i Gradskog društva Crvenog križa Križevci.
Pročelnik Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti Anđelko Nervo predstavio je Program održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Križevaca u 2018. godini, Program gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture na području Grada Križevaca u 2018. godini koji, između ostalih, obuhvaća uređenje dječjih igrališta, modernizaciju Cvjetne ulice, nogostup u Gornjim Križevčinama i ostalo.
Među važnijim točkama razmatrana je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o gradskim porezima u kojoj se izbacuje porez na nekretnine i ostaje komunalna naknada budući da je Vlada Republike Hrvatske odustala od tog poreza. Također, ovom Odlukom smanjila bi se davanja za najam javnih površina za prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, sezonsku prodaju i slično, ukinulo bi se plaćanje poreza za prokop površine radi priključka na komunalnu infrastrukturu te bi se povećala davanja za jednu kunu za korištenje javne površine za skladištenje.

IMG 5769
Pročelnica Stručne službe Ana Lukačić-Lojen predstavila je nacrt prijedloga Odluke o financiranju političkih stranaka i nezavisnih članova te nacrt prijedloga Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Grada Križevaca za 2017. godinu i Plan razvoja sustava civilne zaštite na području grada Križevaca za 2018. godinu. Naglasila je kako su Analiza i Sustav civilne zaštite usklađeni s Procjenom kao temeljnim aktom koji je donesen 2015. godine te kako je u tijeku izrada Procjena rizika od velikih nesreća za Grad Križevce.
Sjednici su pored navedenih prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, potpredsjednici Eduard Krmpotić i Mato Devčić, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te ravnatelji ustanova.

IMG 5770

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh