>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske održao je jučer godišnje Savjetovanje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

SDND Savjetovanje 25

Savjetovanje je otvorila predsjednica Saveza i predsjednica Koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić koja je ujedno istaknula kako se ova akcija provodi već 18 godina i to u suradnji s Hrvatskim društvom za socijalnu i preventivnu pedijatriju i uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a.
Na Savjetovanju su se obratili i predstavnice Dječjeg vijeća Grada Splita Ana Vrkić i Dorotea Filipović, dječja pravobraniteljica dr.sc. Ivana Milas Klarić, predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dr.sc. Marin Strmota te u ime gradonačelnika Grada Zagreba mr.sc. Katarina Milković. Uslijedio je tematski dio savjetovanja te primjeri dobre prakse i inicijative iz gradova i općina, a gdje je predstavljeno i obilježavanje „Dječjeg tjedna“ u Križevcima kao primjer dobre prakse. Podsjetimo, od 2. do 8. listopada u Križevcima je po prvi puta održan Dječji tjedan u sklopu čega je održan niz događanja za djecu i s djecom u organizaciji Grada, Centra za socijalnu skrb, Komunalnog poduzeća, Gradske knjižnice, COOR-a, dr. dentalne medicine Jelene Princip, Zajednice športskih udruga Križevci, Udruge „Vrtuljak“.
Uslijedila je podjela zahvalnica, priznanja i povelja za naj-akcije kojih je ove godine bilo prijavljeno ukupno 50. Povelju je tako među 30 naj-akcija primila i Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci za uspješno provedenu akciju „Biciklom u školu“. Riječ je o akciji kojom je uređeno parkiralište za bicikle ispred škole s ciljem poticanja na često i sigurno korištenje bicikla kao prometnog sredstva do škole.

 Ovo su prvi koraci prema stjecanju prestižnog statusa "Grad Križevci - prijatelj djece".

Izvor fotografije: Savez DND Hrvatske

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh