>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u organizaciji Križevačkog poduzetničkog centra, Srednje škole „Ivan Seljanec“, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ i Osnovne škole Ljudevita Modeca jučer po prvi puta u Križevcima održana CrisCon konferencija.

IMG 4464

Konferencija je bila namijenjena informatičkoj zajednici te učiteljima i profesorima s ciljem dijeljenja znanja, usvajanja novih znanja te povezivanja informatičke i obrazovne zajednice, a ukupno je održano 18 predavanja u tri konferencijska smjera: edukacijski za učitelje i profesore, razvojni za programere i razvojne inženjere te IT Pro za sistem inženjere i administratore.
Službeno otvorenje održano je u Velikoj dvorani Hrvatskog doma gdje su okupljene sudionike konferencije pozdravili direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Tihomir Hodak, direktor CrisCon konferencije Goran Žarinac te gradonačelnik Mario Rajn koji je ujedno i otvorio konferenciju istaknuvši: "U Križevcima nam je itekako važna zajednica IT-jevaca, tehnologa, ali pogotovo i edukatora, nastavnika i profesora. Imamo infrastrukturne preduvjete, Tehnološki park, imamo želju, volju i ideju i nadam se da se vidimo i iduće godine."
Kroz dan sudionici konferencije upoznali su se s tehnologijama koje se nude na tržištu kao i načinom upravljanja tim tehnologijama, a dan je završio panel diskusijom na temu „ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj“ koju je moderirao direktor konferencije WinDays 17 Tehnology Igor Pavleković dok su sudionici bili Goran Žarinac, Senior System Engineer, Končar INEM d.d., ujedno i direktor CrisCon konferencije, ravnatelji osnovnih škola „Vladimir Nazor“ i Ljudevita Modeca Igor Brkić i Dražen Bokan, ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Zoran Kovač, trener za upravljanje projektima, Combis d.o.o. Nenad Trajkovski te Željka Knezović, IT Consultant, Mobendo d.o.o.
Osim usvajanja novih znanja, ova konferencija pridonijela je promoviranju Križevaca kao sredine koja potiče razmjenu znanja, izvrsnost i razvoj ICT tehnologija.
CrisCon konferenciji u ime Grada Križevaca prisustvovali su i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović te zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je ujedno i zatvorio konferenciju.

Najava događanja

Nema upisanih događanja.

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh