>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Osnovna škola „ Vladimir Nazor“ Križevci krenula je  s provedbom projekta Suvremena škola koji je bio prijavljen na natječaj za Erasmus+ KA1 program te je  zadovoljio kriterije Agencije za mobilnost i europske programe i ostvario pravo na financijsku podršku. Cilj projekta je usavršavanje digitalnih kompetencija djelatnika i učenika škole te internacionalizacija škole u smislu ostvarivanja međunarodnih suradnji s drugim školama i sudjelovanja u međunarodnim obrazovnim projektima.

20170831 125857 1

Šestero sudionika: informatičar Velibor Gojić, učiteljice engleskog jezika Ivana Begović, Gordana Novak, Tara Medaković, knjižničarka Andrea Katanović Babić  i ravnatelj Igor Brkić sudjelovat će u međunarodnim strukturiranim tečajevima u Dublinu, Londonu, Lisabonu, Barceloni, Bathu (UK) i Helsinkiju. Stjecat će znanja i razmjenjivati  iskustva u područjima kodiranja, video produkcije, digitalnog dijaloga, društvenih mreža, kulturne razmjene u digitalnom okruženju, osmišljavanja i provedbe međunarodnih projekata. Sudjelovanje u tečajevima bit će odlična prilika i za povezivanje s drugim školama.
Svaki od sudionika prenijet će stečeno znanje ostalim učiteljima na školskoj i županijskoj razini. Predviđene su brojne radionice, predavanja, eTwinning projekti u koje će biti uključeni svi učitelji i učenici. Za učenike je projekt iznimno koristan zbog toga što  će imati priliku putem suvremenih komunikacijskih tehnologija učiti zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih europskih zemalja. Projekt se provodi u periodu od 1.rujna 2017. do 31. kolovoza 2018. Koordinator projekta je  knjižničarka Andrea Katanović Babić koja se trenutno nalazi na radionici foto i video produkcije u Barceloni. Iako se radi o jednogodišnjem projektu, planirane aktivnosti provodit će se u višegodišnjem periodu i podrazumijevaju promjene u kurikulumu škole.

 

Nazad na vrh