>

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetniči rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima organiziralo je predavanje pod nazivom „Doba evolucijske genomike“ koje je održala dr. sc. Martina Bradić.

IMG 3853

Martina Bradić je križevčanka koja radi kao istraživač u Centru za genomiju i sistemsku biologiju u New Yorku, te je do sada napisala 9 znanstvenih radova i sudjelovala na brojnim stručnim skupovima.

Predavanje je okupilo velik broj zainteresiranih među kojima su bili i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi, a u ime Zavoda okupljene je pozdravio njegov voditelj akademik Franjo Tomić nakon čega je upravitelj Zavoda Ivan Peklić pobliže predstavio samu predavačicu.
Martina Bradić upoznala je okupljene s genomikom, tehnološkim pretpostavkama za njeno istraživanje, govorila je o genomima i genomskoj revoluciji te pobliže predstavila na koji način se genomi sekvenciraju i  genomika primjenjuje.

Najava događanja

20Sij
20.01.2018. 13:00 - 14:00
Vincekovo u Greberancu
23Sij
23.01.2018. 19:00 - 20:00
Otvorenje izložbe Katice Augustinović

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh