>

Program obilježavanja Dana branitelja Grada Križevaca bila je glavna tema današnje 2. proširene sjednice Odbora za branitelje Domovinskog rata.

IMG 3782


Na početku je okupljene pozdravio zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević prepustivši potom riječ predsjedniku Odbora za branitelje Boži Lazaru.
Dogovoreno je kako će se 16. rujna obići mjesta pogibije križevačkih branitelja na daruvarskom, pakračkom, lipičkom i novljanskom bojištu, kao i spomen obilježje pokraj Šumarije gdje će se položiti vijenci i zapaliti svijeće za poginule branitelje Miljenka Klobučara i Marija Jembreka. Središnja proslava Dana križevačkih branitelja bit će 17. rujna, a započet će u jutarnjim satima prijemom kod gradonačelnika Marija Rajna. U 10,00 sati održat će se sveta misa zahvalnica za poginule branitelje u Domovinskom ratu u Crkvi sv. Ane koju će predvoditi velečasni Stjepan Soviček. Nakon mise formirat će se kolona koja će ići do spomen obilježja „Perivoj ratnika“ gdje će se položiti vijenci i zapaliti svijeće. Nastavak proslave održat će se u restoranu „Vojarna“ te će se tamo prigodnim govorima okupljeni prisjetiti oslobođenja nekadašnje vojarne JNA „Kalnik“ i skladišta naoružanja Široko Brezje.

IMG 3786

Najava događanja

20Sij
20.01.2018. 13:00 - 14:00
Vincekovo u Greberancu
23Sij
23.01.2018. 19:00 - 20:00
Otvorenje izložbe Katice Augustinović

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh