>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju projekata iz Poziva UP.03.2.1.03 "Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III".
VIJEST
Tako je za projekt Grada Križevaca "Pomozimo jedni drugima III" maksimalan iznos prihvatljivih troškova 4.892.594,40 kuna od čega bespovratna sredstva iznose 4.501.186,84 kuna, dok je stopa vlastitog sufinanciranja 8 posto.
Projektom će se osigurati 25 pomoćnika u nastavi za 25 učenika s teškoćama u razvoju, a novost od ove godine je da projekt traje 4 godine umjesto jedne godine kao što je to bilo do sada.
Partneri u projektu su Osnovna škola "Vladimir Nazor", Osnovna škola Ljudevita Modeca, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te Križevački poduzetnički centar d.o.o., a provedbom ovog projekta Grad Križevci želi i nadalje osigurati učenicima s teškoćama u razvoju pomoćnike u nastavi kroz predviđeno razdoblje trajanja ovog projekta jer su im oni potrebni za kvalitetnije uvjete školovanja kako bi imali jedna prava, socijalnu uključenost i emocionalno funkcioniranje kao i djeca bez poteškoća.
Projektna prijava je ocjenjena najvišim mogućim bodovima, te sada slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.
Nazad na vrh