>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U čast Stanku Žagaru, visokom dužnosniku hrvatskog vatrogastva, a povodom 50. obljetnice njegove smrti danas je svečano otkrivena spomen ploča na kući gdje je nekada živio u Križevcima.

IMG 2571

Program je započeo u križevačkom Vatrogasnom domu gdje su o Stanku Žagaru govorili predsjednik DVD-a Križevci Ivan Matosović, dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček, te članovi Družbe Braća Hrvatskoga zmaja Dragica Krpan i Tomislav Katanović.
O značaju postavljanja ove spomen ploče te općenito vatrogascima govorio je i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević pri tome istaknuvši: „Ponosan sam što sam član vatrogasne obitelji, vatrogasne obitelji Grada za koju slobodno možemo reći da je stup vatrogastva na širem području, a usudio bih se reći i u lijepoj našoj domovini što nam govori činjenica da imamo najviše vatrogasaca po glavi stanovnika.“

O radu i djelu Stanka Žagara govorio je član Družbe Braća Hrvatskoga zmaja Ivan Nađ istaknuvši tako kako je Žagar bio dugogodišnji predsjednik DVD-a Križevci, predsjednik Vatrogasne župe Križevci, Vatrogasne zajednice Savske Banovine i Vatrogasnog saveza Kraljevine Jugoslavije, a zaslužan je za izgradnju Vatrogasnog doma u Križevcima, te je bio i prvi urednik Vatrogasnog vijesnika koji se tiskao u Križevcima.
Uslijedilo je polaganje vijenca i paljenje svijeća na grobu Stanka Žagara na Gradskom groblju u Križevcima te naposljetku i samo otkrivanje spomen ploče koju su postavili Družba Braća Hrvatskoga Zmaja, Hrvatska vatrogasna zajednica i DVD Križevci.

IMG 2554

 

 

dan grada 2018

Najava događanja

26Tra
26.04.2018. 18:00 - 27.04.2018. 19:00
Predstava: Svadba
27Tra
1Svi

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh