>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Po prvi puta u Križevcima je održana izložba vina „Zlatna vina Alpe Adria“ u organizaciji Udruge vinogradara i vinara "Bilikum" Križevci i Zajednice udruge vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije.

IMG 3704

Pozdravne riječi i čestitke svim sudionicima izložbe uputili su predsjednik Udruge vinogradara i vinara "Biikum“ Denis Maksić, glavni tajnik Saveza Alpe Adria Thomas Pseiner, gradonačelnik Mario Rajn i predsjednik županijske Zajednice udruge vinogradara, vinara i voćara zamjenik župana Darko Sobota.
Na izložbu je pristiglo i ocijenjeno 45 uzoraka vina iz Mađarske, Austrije i Republike Hrvatske, a sukladno propozicijama dodijeljeno je 7 velikih zlatnih medalja, 23 zlatne, 13 srebrnih i jedna brončana diploma. Za šampiona manifestacije izabrano je vino Traminac od Zlatka Sonenšajna, a zlatne diplome dodijeljene su i našim proizvođačima Dragutinu Kamenjaku, Korenku d.o.o. i Dragutinu Posavcu.

IMG 2030
Kasnije tijekom dana uslijedila je i 25. Međunarodna izložba vina Križevačkih goric 2017. na koju je ove godine pristiglo 120 uzoraka vina iz Mađarske i Republike Hrvatske. Šampionom izložbe proglašeno je vino Olasrizling jegbor proizvođača Csali Szolobirtoka iz Mađarske, a dodijeljene su dvije velike zlatne medalje, 42 zlatne, 51 srebrna i 18 brončanih diploma.
Također, proglašeno je i Gradonačelnikovo vino, a ove godine to su vina Kleščec i Cuvee proizvođača Dragutina Kamenjaka te vino Frankovka proizvođača Dragutina Posavca.
Nakon podjele priznanja uslijedila je Večer vina i čvaraka koja je tradicionalno okupila velik broj ljudi, a u sklopu koje su Udruga „Bilikum“ i Udruga vinogradara „Trsek“ iz Ludbrega potpisali povelju o bratimljenju.

 

Najava događanja

22Svi
22.05.2018. 19:00 - 20:00
Izložba Ane Budija: Kolorit u očima
24Svi
24.05.2018. 18:30 - 27.05.2018. 19:30
10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh