>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

U Restoranu "Vojarna" danas je svečano otvoren "Doručak s hrvatskih farmi" kojeg organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija.

 IMG 0156


Doručak je okupio velik broj proizvođača s područja Koprivničko-križevačke županije, ali i velik broj posjetitelja koji su mogli kušati tradicionalne domaće poljoprivredne proizvode, mlijeko i mliječne proizvode, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja.
Sve okupljene pozdravili su ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, zamjenik župana Darko Sobota i državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, s obzirom da je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić bio spriječen doći zbog sjednice Vlade.
Među brojnima, otvorenju Doručka prisustvovali su i gradonačelnik Branko Hrg te zamjenici gradonačelnika Ivan Vuk i Tomislav Katanović, a gradonačelnik je tom prilikom istaknuo zadovoljstvo projektom: "Mi jesmo grad gdje su stočarstvo i poljoprivredna proizvodnja dominantni. Hvala Bogu da se konačno našao netko u Vladi Republike Hrvatske, u Ministarstvu, da kaže da se u Hrvatskoj treba kupovati i da se treba konzumirati hrvatsko."

IMG 0162
Nakon Doručka, u Gradskoj vijećnici održan je sastanak s poljoprivrednim proizvođačima koji su državnu tajnicu, ravnatelja HPA-a i pomoćnika ministra poljoprivrede Krešimira Ivančića upoznali s raznim problemima s kojima se susreću prilikom svog rada.
Uslijedio je posjet Visokom gospodarskom učilištu gdje je goste iz Ministarstva poljoprivrede i HPA dočekala dekanica Marijana Ivanek-Martinčić nakon čega su studenti druge i treće godine Visokog gospodarskog učilišta Križevci postavljali brojna pitanja državnoj tajnici i pomoćniku ministra.
U sklopu programa, državna tajnica, pomoćnik ministra i ravnatelj HPA obišli su i OPG Mladen Lacković u Đurđicu, a obilasku su prisustvovali i gradonačelnik Branko Hrg sa zamjenikom Ivanom Vukom.

 

 

Najava događanja

No events found

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh